Jogjakarta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Gunung Api Purba Nglanggeran beklimmen

Jogjakarta,
Indonesië


De Gunung Api Purba Nglanggeran, een vrij onuitspreekbaar naam, maar zeker een plek om te onthouden. Het is één van de oudere vulkanen van Java en ligt in een prachtige omgeving in de buurt van Yogjakarta. Onderweg zie je het ene mooie uitzicht na het andere en heel bijzonder zijn de enorme verlaten vogelnesten die je op weg naar de top tegenkomt. Deze zijn zo groot dat je er zelf in kunt gaan zitten (foto volgt). De tocht is goed te doen, maar niet geschikt als je claustrofobisch bent of hoogtevrees hebt. Je moet meerdere keren door nauwe kloven en hoogtes worden een aantal keren overbrugt via steile houten trappetjes.

Als je goed doorstapt kun je in een uur boven zijn. Wij namen onze tijd en deden er een stuk langer over. Grote kans dat je deze plek helemaal voor jezelf hebt. De vulkaan is weinig bezocht en we zijn onderweg niemand anders tegengekomen. Geweldig om helemaal alleen bovenop de top van een vulkaan te staan.

De makkelijkste manier om hier te komen is met een Grab (de groene versie van Uber die je veel in Indonesië ziet). Vanaf ons hostel in Yogja betaalden we 15 euro voor een retour en de chauffeur bleef nog de hele tijd wachten ook. Onderaan de vulkaan staan 2 routes naar de top aangegeven, een eenvoudige en een meer avontuurlijke, die onderweg goed gemarkeerd worden. Het entree is 37.500 rp (= 2,25 euro) p.p.

Tip: Neem voldoende water mee. Het kan hier erg warm zijn.