Java reviews

Schrijf als eerste een review!
10
Indonesië Java
Melissadenharing was hier 01 sep 2017
Java is een eiland waar de natuur nog niet ondergelopen is door massatoerisme. Het is zeker nog authentiek, vnl in de kleine dorpen. De natuur richting het oosten is ruig met prachtig regenwoud in de richting van de Ijen krater. Aanrader voor de avontuurlijke reiziger!
Regio
  • Natuur
  • Authentieke dorpen
  • Dagtrips daar te boeken
  • Indonesisch eten
  • accomodatie bij Ijen krater
Review geplaatst op 2017-11-01
10
Indonesië Java
robinheijmans was hier 01 aug 2016
Om middernacht rijden we van Bondowoso naar de voet van de Gunung Ijen. Het is pikkedonker en nadat we nog één keer naar de WC zijn gegaan, vragen we ons af waarom we een gasmasker in onze handen geduwd krijgen. We beginnen aan een trekking die erg zwaar is vanwege de hoogte (2250m) en de steilheid van de paden. Onderweg moeten we vaak stoppen en zien we de eerste werkers met zware karretjes dezelfde route omhoog lopen. In de omgeving is doordat het nog donker is nog helemaal niets te zien. Doordat de hike zwaar is, vind je hier in tegenstelling tot de Bromo vulkaan, weinig toeristen. Na een aantal kilometer ruiken we in eens waarom we de gasmaskers bij hebben. Een vieze geur slaat al snel op de ogen en longen en het zicht wordt minder. We arriveren aan de rand van de krater en zien een grote rookpluim uit de grond komen. Daar tussendoor bewegen lichtjes van gidsen, toeristen en zwavelwerkers. Vanaf dit punt begint de daling de krater in. Het is een flinke klim naar beneden en onderweg komen we de werkers tegen met rieten manden op hun rug met wel 80kg aan zwavel. In de verte zien we het blauwvuur al wakkeren. Eenmaal beneden in de krater kunnen we dichtbij het blauwvuur komen en zien we de werkers hard bezig met het uithakken van de zwavel. Inmiddels wordt het ook steeds meer licht en wordt het turqoise blauwe meer zichtbaar. Vanaf dit punt kunnen we de zon prachtig zien opkomen en op de terugweg genieten we van de uitzichten op onder andere de Raung vulkaan.
Regio
  • Uitzichten
  • Natuurverschijnsel
  • Zonsopgang
  • Weinig toeristen
  • Zware trekking (moet je van houden)
  • Zware trekking (moet je van houden)
  • Zwavelgas
Review geplaatst op 2016-09-08
10
Indonesië Java
Janjol was hier 01 jul 2016
Cianjur Adventure is een project in het niet-toeristische Cianjur, tussen Bogor en Bandung in. Je verblijft bij mensen thuis en eet mee met de pot. Je gaat met lokaal vervoer de omgeving in en maakt schitterende wandelingen naar afgelegen gebieden, waar geen toerist komt. Een aanrader! Wel even incalculeren dat het geen westerse luxe is.
Regio
  • Authentieke ervaring
  • Je ondersteunt de lokale economie
  • Geen westerse luxe
Review geplaatst op 2016-12-17
9
Indonesië Java
JeroenvanLeeuwen was hier 01 jun 2016
Als je de tijd en zin hebt neem dan de treinreis tussen Jakarta en Bandung en daarna Bandung naar Yogjakarta. Gedurende deze treinreis dender je dwars door de rijstvelden, dorpjes waar je anders nooit komt, langs stijle kliffen en zie je de mooiste uitzichten. Het grootste voordeel is dat je even weg bent uit de chaos en het toerisme en authentiek Java ziet. Tevens wordt de trein vooral gebruikt door de locals wat leuke gesprekken opleverd. Je krijgt tot slot nog een goed verzorgde rijsttafel onderweg. Tip voor de fotografen: Aan het begin en eind van de wagon zit de buitendeur. Deze is niet op slot en kan, gezien de snelheid van de trein, makkelijk op een kier. Hiermee omzijl je de vervuilde ramen.
Regio
  • Authentiek Java
  • Weg uit de chaos
  • Prachtige uitzichten
  • Rijsttafel tijdens de rit
  • Vervuilde ramen
Review geplaatst op 2017-05-20
9
Indonesië Java
BelliDm was hier 01 sep 2015
Op het drukst bevolkte eiland van Indonesië ligt een ongerepte parel: Ujung Kulon Nationaal Park. In het uiterste zuidwestelijke puntje van Java ligt het laatste laaglandregenwoud van het eiland. Menig diersoort vindt zijn habitat in het omringende regenwoud, de uitgestrekte mangroven, moerrassen en savannes of langs de kust. Maar liefst 310 verschillende soorten zoogdieren, reptielen, vogels en insecten leven hier volgens de wetten van de jungle. De uitbarsting van de Krakatau vulkaan (1883) heeft enerzijds veel verwoesting met zich meegebracht, maar heeft er ook voor gezorgd dat met name de (bedreigde) Javaanse neushoorn tot op de dag van vandaag ongestoord en in alle rust verder kan leven in een onaangetast gebied (zonder tussenkomst van de mens). We verbleven op Peucang Island in de Fauna Ecolodge, een oud onderzoekscentrum; wat onze trip extra avontuurlijk maakte. Aan het eind van de middag vergezelden hertjes en Pekari's onze lodge en zagen we een koppeltje neushoornvogels overvliegen. Apen schoven aan bij het ontbijt (hilarisch!). De savanne vertoonde een prachtig schouwspel van verschillende soorten overvliegende neushoornvogels en een pauwenkoppel dat volop rond paradeerde. Enkele exotische vogels bekleedden de bosrand etc. ... Door de moeilijke bereikbaarheid is het park ècht wild gebleven. Afgelegen en puur. Maar het mooiste van al was dat we het geluk hadden er helemaal alleen te zijn. Dat is pas wat je noemt "luxe"!
Regio
  • Niet toeristisch
  • Ongerept
  • Afgelegen
  • Belevenis
  • Zeer eenvoudige accommodatie/facilliteiten
  • Moeilijk bereikbaar
Review geplaatst op 2016-09-29
8
Indonesië Java
hansdewildt was hier 01 sep 2014
Voor iedereen die naar Indonesië gaat ; dit moet je meemaken op je rondreis door Java !! Een geweldig leuke ervaring ! Als je door Java trekt zie je in de dorpen, voor allerlei gebouwtjes en schuurtjes lange vaandels en slingers hangen aan gebogen stokken van wel 4 m. hoog. Nieuwsgierig als ik ben wilde ik toch wel eens een keertje naar binnen. Wat bleek; er was een bruiloft !! Bij navraag bleek dat er bij bruiloften altijd van die hoge vaandels voor de ingang van het feestadres hangen. Geschrokken wil ik verder gaan, maar daar was geen sprake van. Het bruidspaar wilde dat wij bleven en vond het geweldig dat er Nederlandse toeristen op het feest kwamen. We moesten blijven eten, drinken en dansen. Natuurlijk ook met iedereen op de foto omdat ik blond ben (grijs, dus) Het zaaltje zat vol, dus daar moesten we heel wat tijd voor uittrekken !! Echt….op Java zijn de mensen zo geweldig vriendelijk en gastvrij, je weet niet wat je overkomt ! Dus wil je zo’n geweldig leuke ervaring meemaken ? Zoek een adres met hoge vaandels voor de deur en ga gewoon naar binnen. Je bent altijd welkom en het bruidspaar en de feestgangers vinden het net zo leuk als jij zelf !!
Regio
  • gezellig
  • feestelijk
  • je voelt je welkom
  • leuke ervaring
  • geen minpunten eigenlijk
Review geplaatst op 2017-03-05