Indonesië

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Reisreportages

Praktisch

Indonesië image

Holy Day op Bali

Indonesië
Azië
Reisregisseur

Holy Day op Bali

Holy day Bali

Vandaag was een spirituele dag. Ik heb twee tempels bezocht, de Pura Tirta Empul in Tampaksiring en de Pura Besakih. Omdat het laagseizoen is, is het redelijk rustig bij de Tirta Empul, enig nadeel is wel dat ik een zeer geliefde prooi voor de vele verkopers ben. Maar ik heb m’n eigen sarong en paraplu meegenomen. Dat scheelt toch al gauw de helft aan opdringerige verkopers. Op het terrein van de tempel zelf is het trouwens voorbij.

Stalletjes bij Besakih tempel op Bali

De Tirta Empul is bekend vanwege het heilige water uit een bron vlakbij en hindoes komen hier om zich zelf te reinigen. Het voelt een beetje ongemakkelijk om hier als fotograferende toerist rond te lopen, terwijl gelovigen hier hun heil zoeken. De sfeer en de omgeving zijn echter zo magisch dat ik dit al gauw vergeet.

Advies op maat over rondreis Bali en Tampaksiring
Tijdens een individuele rondreis bezoek Tampaksiring
Pura Tirta Empul in Tampaksiring op Bali

Na dit indrukwekkende bezoek rijden we verder naar de Besakih tempel. De grootste tempel van het eiland en de moeder der alle tempels van Bali. Wanneer ik aan kom lopen voel ik ook meteen een immens groot bouwwerk hoog boven mij uit torenen. Wauw, echt magnifiek! Omdat ik redelijk vroeg ben en vanwege het dreigingsgevaar van uitbarsting van Mount Agung, ben ik bij binnenkomst de enige toerist lijkt het. Wat uniek, ik voel me in mijn eentje bij deze grandioze tempel erg nietig. Later zie ik toch nog twee andere toeristen, maar op het grote terrein kun je elkaar makkelijk ontlopen. Een geweldige ervaring, die deze reis nog overweldigender maakt.

Pura Besakih op Bali
Besakih tempel in de mist op Bali
Advies individuele reis Bali
Besakih tempel Bali tijdens reis
Vakantie Bali Besakih
Besakih tempel op Bali individuele reis
Individuele rondreis Bali Tirta Empul
Rondreis Bali