Indonesië image

Indonesië


Populaire bestemmingen

Indonesië
Azië
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Indonesië

Indonesië kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Indonesië naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Indonesië. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(32)
Bekijk reviews >
Columbus Travelguides

Jouw digitale reisgids per bestemming

Columbus Travelguides

€ 1.95

Columbus Travelguides

Bestel

Reisinspiratie

Van onze community

Sunrise Borobudur
Sunrise Borobudur
Jogjakarta
TonKuper

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Indonesië van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Indonesië dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Indonesië:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Indonesië kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Rupiah (IDR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  5 februari - Maulid Nabi (geboorte van de Profeet Mohammed SAW)
  Herdenking van de verjaardag van de profeet Mohammed.

  Rond 21 maart, op de dag na de nieuwe maan – Dag van de Stilte (Nyepi)
  Van 6 uur tot 6 uur in de volgende ochtend zal het eiland Bali compleet stil zijn. Verkeer over land, zee of lucht is niet toegestaan. Alle lichten worden gedimd en op het strand zijn er ook geen activiteiten.

  3 april - Goede Vrijdag
  Met name in de Christelijke regio’s zoals, Toba, Manado, Ambon en Flores wordt het gevierd.

  21 april - Kartini-dag
  Dag dat in het teken van vrouwenrechten staat.

  1 mei – Dag van de Arbeid
  Viering van de strijd en de waardigheid van de arbeidersklasse met hoop op een rechtvaardige samenleving.


  Een jaarlijkse feestdag die traditioneel gevierd wordt door de Boeddhisten in Indonesië. Er vinden onder andere herdenking-ceremonies plaats bij de Borobudur en de Mendut tempel in Midden-Java.

  14 mei – Hemelvaartsdag
  Herdenking van de hemelvaart van Jezus Christus.

  17 juni - Isra Mi’raj, de Hemelvaart van de Profeet Mohammed
  De Isra en Mi’raj zijn de twee delen van een nachtelijke reis die de Profeet Mohammed nam tijdens een avond rond het jaar 621. De festiviteiten richten zich op deze dag vooral op kinderen en jongeren.

  17 augustus - Onafhankelijkheidsdag
  De Dag van de Onafhankelijkheid wordt gevierd door het hele land met bruisende feesten. In het Merdeka Paleis in Jakarta voert de president voert officiële plechtigheden uit.

  23-25 september - Het offerfeest (Idul Adha)
  Viering ter nagedachtenis aan de profeet Ibrahim, die zijn zoon op had geofferd in opdracht van God.

  15 oktober 2015 - Islamitisch Nieuw Jaar (Muharram)
  Een cultureel evenement dat de eerste maand van het islamistische kalender wordt gevierd.

  25 december - Kerstmis

 • Indonesië – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Indonesië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Indonesië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type FStekker type G
 • Tijdsverschil: 6 tot 8 uur later
  De hoofdstad van Indonesië is Jakarta.
  Het oppervlak van Indonesië is 2,8x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Indonesisch.