Indonesië

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Reisreportages

Praktisch

Indonesië image

´Reizen met kinderen - een verrijking voor je gezin´

Indonesië
Azië
MariekeH

´Reizen met kinderen - een verrijking voor je gezin´

Het leek mij leuk om een blog te plaatsen over het reizen met kinderen om jullie te enthousiasmeren! Voorpret is immers het halve werk. We hebben veel mensen ontmoet die graag reizen met de kinderen. Hun leeftijden variëren van baby tot volwassene. Het voordeel van het reizen met een baby is dat je het bij je kunt dragen in een draagzak. Een baby loopt niet weg en is snel tevreden met de aanwezigheid van de ouders. Een maxicosi of kinderwagen kun je naast je neerzetten in bijvoorbeeld een restaurant, gezellig bij jou in de buurt. Peuters zijn meer bewerkelijk om mee te nemen op reis en je zult je reis af moeten stemmen op wat interessant is voor deze leeftijd. Dieren zijn altijd leuk om te bekijken, net zoals bewegende en kleurrijke activiteiten. Voor kleine kinderen zijn opvouwbare bedjes te koop om mee te nemen op reis, vliegtuigstoeltjes en opvouwbare kinderstoelen. Zorg dat je tijdens het reizen snoetenpoetsers bij de hand hebt, twee setjes extra kleding, voeding, een kleine thermosfles voor warm water, speelgoed, een deken, luiers en een verschoningsmat.

Kleuters met hun levendige fantasie en vragen kun je betrekken bij allerlei activiteiten die met het reizen te maken hebben. Pak thuis samen met je kind de backpack of koffer in. Haal samen het paspoort op en leg uit welke stempels het kind kan verzamelen op reis. Laat het zelf de eigen tas inchecken op het vliegveld en laat het bij aankomst zelf de tas pakken van de bagageband. Koop een wegwerpcamera of digitale camera voor de kinderen, zodat zij zelf foto´s kunnen maken van situaties en objecten die zij interessant vinden. Indien je over een GoPro actiecamera beschikt, kun je het kind zelf beelden laten filmen over Indonesië. Spreek af dat je als ouders de ene dag een activiteit kiest om te doen, zoals een lange fietstocht of bergbeklimming. De kinderen mogen de dag erna kiezen wat jullie als gezin gaan doen. Snorkelen is een hele leuke bezigheid voor kinderen. Probeer voor kleuters een snorkelset uit Nederland mee te nemen, omdat duikscholen vaak geen kleine maat brillen hebben. Het masker ´easybreath´ is erg fijn voor kinderen. Denk ook aan goede wandelschoenen voor de jonge reizigers. Reisspellen in pocketformaat zijn fijn voor op reis, zoals halli galli, uno of de mini versie van bijvoorbeeld ´wie is het?´. Deze kun je vinden bij de bekende speelgoedwinkels. Er zijn vakantiedagboeken voor kinderen te koop, zodat zij zelf bijzondere dingen van hun reis kunnen opschrijven. Een mini tablet met spellen en filmpjes werkt fijn bij lange vluchten en die vele uren dat je op een bus of boot wacht met het gezin. Indien nodig kun je dit aanvullen met reisgadgets als speciale oordoppen voor kinderen, nekkussens, etc. Via google kun je inspiratie opdoen voor deze doelgroep.

Bij terugkomst in Nederland kun je samen met je kinderen een presentatie maken met foto´s over de reis in Indonesië. Zij kunnen dit op school aan klasgenoten laten zien. Veel kinderen vinden het leuk om op een langere reis contact met de leerkracht en klasgenoten te houden via een weblog en Skype. Overleg met de leerkracht een aantal momenten om dit te kunnen organiseren. Wat dacht je van een schoolbezoek in een ander land met je gezin? Hier kunnen je kinderen thuis over vertellen!

Java en Bali zijn onder andere geschikte bestemmingen om te reizen met kinderen. Op straat vind je iedere paar honderd meter de supermarkt ‘Indomaret’ die van alles verkoopt. Denk aan drinkyoghurt, ijsjes, boterhammen, chips en fruitdrankjes, maar ook pampers, shampoo, etc. Overal zijn stukjes fruit te krijgen. In hotels en op straat is er mogelijkheid om tegen betaling kleding te wassen. De lokale bevolking is zó vriendelijk, dat zul je snel genoeg merken. Op straat is het druk met verkeer, maar in de binnentuinen van de hotels, homestays en guesthouses is het erg rustig. Informeer bij je verblijf of er een ledikant bij je in de kamer gezet kan worden. Dit kan voor kleine kinderen erg fijn zijn. In het Chonos Hotel in Lovina, op Bali kun je ’s avonds met je kinderen frietjes, kroketten en frikandellen eten. Ook op Java en Flores zijn bekende Hollandse lekkernijen te vinden, zoals speculaas en Verkade biscuits. Restaurants en hotels met Nederlandse namen hebben warme Nederlandse gerechten op de menukaart staan. Bijna ieder eiland in Indonesië is aantrekkelijk om met kinderen te reizen. Als jij je enthousiasme overdraagt op je kinderen, wordt het gegarandeerd een fantastische reis!

Foto's

1e0a7.jpg
1e0a7.jpg
MariekeH
c1bd2.jpg
c1bd2.jpg
MariekeH