Indonesië

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Reisreportages

Praktisch

Indonesië image

Verslag van onze reis naar Bali & Kleine Sunda-eilanden 2006

Indonesië
Azië
Globetrottertje Suus

Verslag van onze reis naar Bali & Kleine Sunda-eilanden 2006

Vroeger moesten we tijdens de topografieles op de basisschool dat beroemde rijtje Indonesische eilanden erin stampen: Bali, Lombok, Sumbawa, Sumba, Flores, Timor. Kortom: de Kleine Sunda-eilanden. In het Indonesisch heet het gebied Nusa Tenggara en de eilanden liggen ingeklemd tussen Bali en Noord-Australië. Het gebied bestaat uit maar liefst 566 eilanden, waarvan slechts een klein deel bewoond is. Deze reis nam ons mee naar Bali, Flores, de Komodo-archipel, Sumbawa en Lombok en liet ons kennismaken met de prachtige natuur, bijzondere cultuur en vriendelijke bevolking van dit nog relatief ongerepte stukje Indonesië.

We gingen op ontdekkingstocht over en langs de Kleine Sunda-eilanden. Het reizen hier was een fantastische ervaring en het was helemaal niet erg om in eenvoudige hotels (lees: hutjes aan het strand) te overnachten. En dat ook de wegen niet altijd gladjes geasfalteerd waren, namen we ook voor lief. Dat was de charme van dit gebied…
Per bus, te voet en per boot verkenden we landschappen met regenwoud, mangrove, savanne en enorme vulkaankegels met kraters nog warm van recente uitbarstingen. We doken onder in een tropische onderwaterwereld vol kleurige koralen en vissen en genoten van uitzichten op groener dan groene rijstvelden, veelkleurige kratermeren en vlaktes vol lontarpalmen. We maakten kennis met de vriendelijke bevolking van deze eilanden en… we gingen op zoek naar de laatste draken op aarde: de varanen van Komodo!

Voor een verslag en foto's van onze reis naar dit prachtige stukje Indonesie verwijs ik je naar onze web-log: www.globetrottertjes.web-log.nl

Wil je van een bepaalde reis alle reisverslagen lezen? Klik dan bij 'Categorieën' op de desbetreffende bestemming, dan krijg je een schermweergave met alle verslagen van deze reis onder elkaar (meest recente blog staat bovenaan).

Foto's

7a01b.jpg
7a01b.jpg
Globetrottertje Suus
b8a61.jpg
b8a61.jpg
Globetrottertje Suus
24092.jpg
24092.jpg
Globetrottertje Suus