Udaipur foto's & tips

'522192' door AdriaanV '522192' door AdriaanV

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Varen langs...sprookj

AdriaanV

Als je ooit de kans krijgt om dit te kunnen meemaken ,DOEN! Het is het meest fascinerende feest in Varanasi. Ik geef maar even de gegevens van dit feest door via Wikipedia,want is de moeite waard om te lezen Het Dev Deepavali ( "het Diwali van de goden" of "Festival of Lights of the Gods") is het feest van Kartik Poornima gevierd in Varanasi , Uttar Pradesh , India. Het valt op de volle maan van de Hindoe-maand van Kartika (november-december) en vindt plaats vijftien dagen na Diwali . De stappen van de ghats aan de rivier de Ganges -rivier, van Ravidas Ghat aan de zuidkant aan Rajghat, worden verlicht met meer dan een miljoen aarden lampen ( diya 's ) ter ere van Ganga , de Ganges en de voorzitter godin. De goden worden verondersteld om de aarde af te dalen om te baden in de Ganges op deze dag. De traditie van het aansteken van de lampen op de Dev Deepawali festival dag werd voor het eerst gestart in de Panchganga Ghat in 1985. Tijdens Dev Deepawali, worden huizen versierd met olielampen en gekleurde ontwerpen op hun voordeuren. Voetzoekers worden verbrand 's nachts, processies van versierde goden worden afgesloten in de straten van Varanasi en olielampen worden drijven langs de rivier. Tip: Als je langs de rivier wilt varen die avond huur dan ruim van te voren een boot, want de prijzen vertienvoudigen later op e dag.Infirmeer hier en daar maar huur geen boot vlak bij de hoodghat , maar loop wat meer naar rechts ,daar wordt het al iets goedkoper1 En O.K.al zou je een tientje moeten betalen,zowat! Wat ook kan , en dat deed al 5 jaar , tegen die tijd logeerde ik in Hotel ALKA , die huren een grote motorboot voor VIPS en ejgen gasten, dus het heeft ons nooit een cent gekost

'457366' door Rhodaxx '457366' door Rhodaxx

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Wasdame

Rhodaxx

We wandelen naar het water in Udaipur en horen een paar flinke klappen in de verte. Een stukje verder aan de ghats, komt deze dame in beeld. Ze is driftig op haar wasgoed aan het slaan en lijkt er veel plezier in te hebben.

'459697' door Rhodaxx '459697' door Rhodaxx

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Fellini

Rhodaxx

Reizend door India is de gedachte aan de filmmaker Fellini regelmatig bij me opgekomen. Federico Fellini (Rimini, 20 januari 1920 – Rome, 31 oktober 1993) was een Italiaans filmmaker en -regisseur. Fellini wordt gezien als een van de markantste regisseurs van de 20e eeuw. De films hebben doorgaans geen duidelijk lineair verhaal en zijn vaak meer een aaneenrijging van situaties en gebeurtenissen waarin de personages allerlei vreemde dingen meemaken. Deze gebeurtenissen zijn vaak extravagant vormgegeven met overdreven decors, bijzondere kostuums, veel grime, opvallende kleuren en schilderachtige locaties.

'459000' door Rhodaxx '459000' door Rhodaxx

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Octopussy

Rhodaxx

Octopussy is de dertiende James Bondfilm geproduceerd door EON Productions, met Roger Moore als James Bond. De film is uitgebracht in 1983. Het is gebaseerd op het gelijknamige korte verhaaltje uit de verhalenbundel Octopussy and The Living Daylights uit 1966. (Bron: Wikipedia) De film werd opgenomen in India, Duitsland, Engeland en Amerika. In India werd de film o.a. opgenomen op de eilandjes in de meren van Udaipur. Als ik deze foto maak sta ik op een van die eilandjes met het zicht op de stad.

'432885' door EZwaneveld '432885' door EZwaneveld

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Man op de berg

EZwaneveld

Boven op een berg met prachtig uitzicht over Udaipur kwam ik deze man tegen. Hij wilde graag voor mijn foto poseren :). We verstonden elkaar niet, maar het was een prachtig moment!

'521905' door Mary54 '521905' door Mary54

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Even pauze

Mary54

Na een lekkere maaltijd te hebben genuttigd even een wandeling door de straatjes maken,daar kwam ik deze man tegen en hij nam even een pauze zodat ik een foto van hem kon maken daarna las hij weer rustig zijn krantje.

'251521' door sofieopdebeeck '251521' door sofieopdebeeck

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Stairs and pairs

sofieopdebeeck

Udaipur is een zeer aangename en romantische stad. Net zoals overal in India zie je steeds prachtige kleuren, zowel van gebouwen als van de sari's die de vrouwen dragen. Dit beeld is niet helemaal scherp, maar ik vond de kleuren van de muur en de compositie met de vrouwen en de trappen gewoon mooi...

'509799' door hbplaatjes '509799' door hbplaatjes

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Vrolijk oud

hbplaatjes

We liepen door de smalle straatjes van de oude stad van Udaipur. In een deuropening stond deze dame van hoge leeftijd. Ze deed niet anders dan vriendelijk knikken en lachen van achter haar niet al te moderne bril. Met gebaren taal werden we het er over eens dat een foto geen bezwaar was. Ze vond het prachtig op het schermpje. Een leuke ontmoeting waarbij geen woord gewisseld werd.

'499077' door gorke '499077' door gorke

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Relaxed in Udaipur

gorke

Udaipur wordt ook wel de meest romantische stad van India genoemd. Udaipur ligt langs het azuurblauwe Pichola-meer. . In het oude centrum kan je dwalen door kleine straatjes met winkeltjes, kleurrijke markten, marmeren paleizen en tempels. Erg mooi is het Koninklijke paleis van Rajasthan, dat geheel gemaakt is van marmer. Udaipur staat verder bekend om haar meren, groene tuinen en fonteinen. Tijdens een van de wandelingen door de stad zag ik deze man zitten, zeer relaxed!

'458187' door Rhodaxx '458187' door Rhodaxx

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Vrouw met offerbloeme

Rhodaxx

Zo zitten veel vrouwen langs de kant van de weg in India, meestal in de buurt van een tempeltje. Ze frutselen een beetje met takjes en offerbloemetjes en hopen dat er kopers komen die er gebruik van gaan maken. Deze vrouw zag ik in Udaipur.

'156425' door rwouters '156425' door rwouters

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Namaste!!

rwouters

Namaste!

'522235' door RReintjes '522235' door RReintjes

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Excentriekeling

RReintjes

Bij een bezoek aan de Jagdishtempel in Udaipur, kwam ik deze excentriekeling tegen. Ik moest ineens denken aan de Engelse kinderserie die in 1970 uitgezonden werd: Catweazle.

'487211' door chateau '487211' door chateau

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Knippen en scheren op

chateau

De kapper, de tandarts, je ziet ze in India nog gewoon hun beroep uitoefenen op straat. De afgebeelde kapper was behoorlijk ingespannen bezig gezien zijn tong tussen zijn lippen.

'484294' door francesco '484294' door francesco

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Tandenloos.

francesco

In India is het vrij normaal om een gebruikt gebit op de markt te kopen. Deze vrouw zou best nieuwe tanden willen hebben, ze probeert dan ook om wat geld te krijgen. Maar al snel blijkt dat ze er veel meer aan heeft om zonder tanden door het leven te gaan. Om een foto van haar te mogen maken vraagt ze aan de toeristen flink wat Rupies.

'501063' door hbplaatjes '501063' door hbplaatjes

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Rook hoofd

hbplaatjes

Deze foto is genomen in Udaipur. Deze grote stad ligt in het zuiden van Rajasthan. Het wordt ook wel de stad van de meren genoemd. Deze wat vervuilde man zagen we zitten bij de Jagdish tempel. Deze tempel ligt in het centrum van Udaipur. Het is een mooie tempel en een bezoek zeker waard. Ook leeft het in en bij het complex. Je ziet er (semi) heilige mannen, bedelaars, verkopers en kleurrijke bezoekers. De man op de foto was volgens mij een "vaste gast" en hulde zich in nevelen.

'455292' door CBurgstad '455292' door CBurgstad

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Wassen

CBurgstad

In Udaipur lopen we twee dagen door de stad te slenteren en genieten van het dagelijkse leven om ons heen. Bij de wasplaats aan de rivier zijn vrouwen bezig om zichzelf, hun haren en/of hun kleding te wassen in het vuile water. De kleren worden een paar maal goed in het water gespoeld en daarna met een stuk hout op de trappen geplet. De kleding wordt wellicht wel schoon, maar zal ook snel slijten.

'515345' door reiscoureur '515345' door reiscoureur

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

High

reiscoureur

Aan de voet van de Jagdish tempel in Udaipur op loopafstand van City Palace. Deze tempel is gewijd aan Vihnu. Vaak zie je hier gelovigen die Hare Krishna-liederen zingen.

'521797' door Mary54 '521797' door Mary54

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Pure liefde

Mary54

Dit jongetje was gevallen en had veel verdriet, ik bekeek het van een afstandje en zag hoe liefdevol zijn moeder hem troostte, even later liep zij langs mij met het jochie op haar arm en ik vroeg of ik een foto mocht maken en dat mocht. Ze straalde pure liefde uit.

'486667' door hbplaatjes '486667' door hbplaatjes

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Tijger in de stad

hbplaatjes

Udaipur is een grote stad in het zuiden van Rajasthan. Het wordt wel de stad van de meren genoemd. Tijdens een wandeling in de oude stad van Udaipur zagen we dit straatbeeld. In een beeld laat het de pracht van India zien. Het wellicht mooiste dier de tijger met daarvoor de prachtige kleurrijke bewoners van dit land en van Rajasthan in het bijzonder.

'210236' door JVersteeg '210236' door JVersteeg

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Kleurrijk de deur uit

JVersteeg

Onze gehuurde fietsen brachten ons op prachtige plekken in de romantische stad Udaipur (zie ook mijn tip hierover) Het gaf ons de mogelijkheid in korte tijd, af en toe berg opwaarts, dan weer dalend, veel meer van de stad te zien dan te voet of per auto. Vooral in de vroege ochtend of de namiddagzon creeerde dit prachtige taferelen; Dan schaarden de oudere inwoners zich op de plateau’s voor hun kleurrijke huisjes waar zij met elkaar de dag door nemen terwijl zij het straatbeeld aanschouwen. Zo ook dit prachtige vrouwtje.

'518309' door sgtravel '518309' door sgtravel

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Winkeltje in Udaipur

sgtravel

Dwalend door de straatjes van Udaipur kwam ik langs dit kleurrijke winkeltje, die gespecialiseerd is in hartige snacks. Ook de oude straten van deze stad zijn een genot om rond te dwalen, op elke hoek is weer iets te zien. (en ja ik heb ook een zakje snacks gekocht en wel de derde van links, een aanrader !!)

'210098' door JVersteeg '210098' door JVersteeg

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Sad Sadhu Eyes

JVersteeg

Veelal in het oranje gekleedde Sadhus zijn wel gerespecteerde Hindu priesters die al het materialisme en sexuele binding achter zich gelaten hebben om hun leven in het geheel te wijden aan de godsdienst. Er leven zo’n 5 miljoen Sadhu’s in heel India. Vaak overnachten zij in grotten, in de bossen of in tempels. Het is de gewoonte van de Indiers om Sadhu’s te voorzien van kleine donaties, waarmee zij hun eten en drinken kunnen kopen. Deze Sadhu kwamen we tegen in een tempeltje in het centrum van Udaipur. Zijn ogen zo verdrietig....Ik had hem graag 'een kwartje voor zijn gedachten'betaald....

'500150' door POSJE '500150' door POSJE

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Lady in pink

POSJE

In Udaipur zit ze gewoon aan de kant van de straat in de hurkhouding bij een winkeltje, de winkel is waarschijnlijk van haar dochter, af en toe zegt ze iets tegen een klant die binnenloopt.

'445165' door Rhodaxx '445165' door Rhodaxx

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

De vuilnisman

Rhodaxx

De meeste mensen onder ons ambiëren niet echt het beroep van vuilnisman, maar deze belangrijke klus moet toch gebeuren. In India is het al helemaal geen sinecure, duwend achter een kar met scheve wielen door de hitte en een niet te harden stank.