Maharashtra

Maharashtra is een van de staten van Maharashtra, gelegen in het west-centrale deel van het land. De hoofdstad en belangrijkste stad van Maharashtra is Bombay (Mumbai). Bezienswaardigheden in de omgeving zijn onder andere de Siddhivinayak Temple en de Gateway of Maharashtra in Bombay, de Karla Caves en het Tadoba Andhari Tiger Reserve.

Informatie over Maharashtra

Beste foto's & tips van Maharashtra

'484792' door jomo01 '484792' door jomo01

IndiaMaharashtra

IndiaMaharashtra

Ellora

jomo01

Dit meisje gefotografeerd aan de Ellora rotstempels.Ellora is een oud dorp 30 km verwijderd van de stad Aurangabad in het district Aurangabad, in de Indiase staat Maharashtra, beroemd om zijn prachtige rotsarchitectuur bestaande uit boeddhistische (grotten nrs. 1-12), hindoeïstische (grotten nrs. 13-29) en jaïnistische (grotten nrs. 30-34) grottempels en kloosters gebouwd tussen de 6e en 10e eeuw na Christus.

'503019' door hbplaatjes '503019' door hbplaatjes

IndiaMaharashtra

IndiaMaharashtra

Sluipmoordenares

hbplaatjes

Deze foto is genomen in de vroege morgen in Tadoba NP. Dit park is erg in opkomst en biedt goede kansen om een tijger te zien. Deze tijgerin kwamen we tegen. Ze kwam recht op ons af om even later langs de auto te komen. Zo dichtbij merk je pas goed hoe groot deze dieren zijn. Een mannetje wordt ongeveer 3 a 3,25 meter lang en dan komt er nog een staart van een meter bij. Ze wegen een kleine 300 kilo. Een vrouwtje blijft kleiner. Een prachtige ontmoeting met deze dame, die onze auto als dekking gebruikte om even later een wild zwijn te vangen. Tijgers zijn geen lange afstandslopers, maar sluipen dichtbij om daarna met een korte sprint te doden.

'496478' door hbplaatjes '496478' door hbplaatjes

IndiaMaharashtra

IndiaMaharashtra

Gevaarlijkste kat

hbplaatjes

Vandaag hoorde ik dat er een man in Tiflis (Georgië) was gedood door een tijger. De tijger was ontsnapt uit de dierentuin als gevolg van de overstromingen. Tijgers zien wel vaker mensen als prooi, veel vaker dan bijvoorbeeld leeuwen. Hoewel de leeuw de koning der dieren wordt genoemd vind ik een tijger veel imposanter. Ze zijn groter en gevaarlijker. Dit mannetje zagen we in Tadoba NP. Het is een volwassen exemplaar en behoorlijk uit de kluiten gewassen. Zijn bijnaam is Mike Tyson.

Laat kaart zien