Maharashtra beste reistijd

Het weer in Maharashtra

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Maharashtra te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Maharashtra? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Maharashtra

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer De gemiddelde temperatuur en neerslag in West-India:

 

De beste reismaanden voor Maharashtra zijn december t/m februari. Na de aangename zonnige dagen van deze wintermaanden valt er een verstikkende deken over het land. De droge hitte houdt aan tot mei, maar de moessonregens die dan volgen brengen alleen nattigheid en geen verkoeling.


Reisadvies
Voor Maharashtra geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
26 januari Dag van de Republiek, 15 augustus Onafhankelijkheidsdag, 2 oktober Viering Geboortedag Mahatma Gandhi.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Maharashtra

Beste foto's & tips van Maharashtra

'484792' door jomo01 '484792' door jomo01

IndiaMaharashtra

IndiaMaharashtra

Ellora

jomo01

Dit meisje gefotografeerd aan de Ellora rotstempels.Ellora is een oud dorp 30 km verwijderd van de stad Aurangabad in het district Aurangabad, in de Indiase staat Maharashtra, beroemd om zijn prachtige rotsarchitectuur bestaande uit boeddhistische (grotten nrs. 1-12), hindoeïstische (grotten nrs. 13-29) en jaïnistische (grotten nrs. 30-34) grottempels en kloosters gebouwd tussen de 6e en 10e eeuw na Christus.

'503019' door hbplaatjes '503019' door hbplaatjes

IndiaMaharashtra

IndiaMaharashtra

Sluipmoordenares

hbplaatjes

Deze foto is genomen in de vroege morgen in Tadoba NP. Dit park is erg in opkomst en biedt goede kansen om een tijger te zien. Deze tijgerin kwamen we tegen. Ze kwam recht op ons af om even later langs de auto te komen. Zo dichtbij merk je pas goed hoe groot deze dieren zijn. Een mannetje wordt ongeveer 3 a 3,25 meter lang en dan komt er nog een staart van een meter bij. Ze wegen een kleine 300 kilo. Een vrouwtje blijft kleiner. Een prachtige ontmoeting met deze dame, die onze auto als dekking gebruikte om even later een wild zwijn te vangen. Tijgers zijn geen lange afstandslopers, maar sluipen dichtbij om daarna met een korte sprint te doden.

'496478' door hbplaatjes '496478' door hbplaatjes

IndiaMaharashtra

IndiaMaharashtra

Gevaarlijkste kat

hbplaatjes

Vandaag hoorde ik dat er een man in Tiflis (Georgië) was gedood door een tijger. De tijger was ontsnapt uit de dierentuin als gevolg van de overstromingen. Tijgers zien wel vaker mensen als prooi, veel vaker dan bijvoorbeeld leeuwen. Hoewel de leeuw de koning der dieren wordt genoemd vind ik een tijger veel imposanter. Ze zijn groter en gevaarlijker. Dit mannetje zagen we in Tadoba NP. Het is een volwassen exemplaar en behoorlijk uit de kluiten gewassen. Zijn bijnaam is Mike Tyson.

Laat kaart zien