Ladakh image

Ladakh


Reviews

Ladakh
India
Fa

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
India Ladakh
Gillian was hier 28 Jul 2012
Ongeveer 5 km. buiten Sakti, een schilderachtig dorpje in Ladakh, ligt de Takthog (Dakthok) Gompa. Het klooster werd gesticht in het midden van de 16e eeuw en ligt rond een grot in de berghelling. De naam Takthog betekent feitelijk "rotsdak". Volgens de Boeddhistische geschiedschrijving zou Padmasambhava in deze grot hebben gemediteerd en feitelijk verantwoordelijk zijn voor de introductie van het Boeddhisme in Tibet. Takthog is een uitgelezen plaats om een Boeddhistisch festival in Ladakh te bezoeken. De Boeddhistische festivals in Ladakh trekken toeristen, maar de Takthog Gompa ligt wat moeilijker bereikbaar dan b.v. Hemis en Shey Gompa waardoor hier het aantal toeristen een stuk kleiner is en je meer kunt genieten van de mystiek van het festival. Het festival trekt Ladakhi uit de wijde omgeving in hun traditionele kledij en het is geen enkel probleem om tussen de Ladkhi plaats te nemen om te genieten van de cham dansen van de monniken, begeleid door traditionele Boeddhistische instrumenten. De dansen verbeelden verschillende aspecten van de toornige en meelevende goden en een verscheidenheid aan dieren. Het festival duurt drie dagen en wil je het gehele festival meemaken dan kan je in Sakti proberen een slaapplaats te vinden. Voor de optimale ervaring is het mogelijk om in een tent te overnachten vlak bij de Gompa, waardoor je bij zonsopgang in de Gompa onder het "genot" van een kopje yak thee kan worden uitgenodigd om het mediteren van de monniken mee te maken.
Regio
 • Weinig toeristen.
 • Trekt veel Ladakhi uit de omgeving.
 • Met Boeddhistisch marktje
 • Uniek festival
Review geplaatst op 2021-08-01
9
India Ladakh
Gillian was hier 07 Mar 2016
Graag wil ik hier een lans breken voor een uithoek in het noorden van India, namelijk Ladakh. Minder bezocht dan de meer bekende gebieden in India, maar voor de liefhebber die een andere kant van India wil zien een aanrader. Alleen de reis er naar toe al over de weg vanuit Manali over de een na hoogst berijdbare pas ter wereld, de Laglang La van 5328 meter, is spectaculair. Gedurende grote delen van het jaar is deze weg echter gesloten en is Ladakh alleen per vliegtuig te bereiken. De hoofdstad van Ladakh is Leh, een stadje van zo'n 35.000 inwoners. Als een baken staat boven de stad het oude paleis, de sfeer is er ontspannen en gemoedelijk en vrouwen uit de omliggende dorpen verkopen groente op het trottoir. De bevolking bestaat hoofdzakelijk uit moslims en Tibetaanse boeddhisten. Vanuit Leh kan je uitstapjes maken naar talrijke gompa's in de Indus vallei, zoals Thikse, Shey en Hemis. Op ongeveer drie uur rijden van Leh ligt Alchi Gompa, een 1000 jaar oud heiligdom en het prachtig Lamayuru Gompa. Maar het meest tot de verbeelding sprekend zijn de trekkings die je vanuit Leh kan maken door adembenemende berglandschappen met veel prachtige natuur, afgewisseld met pittoreske dorpjes. En wat ook belangrijk is; Leh heeft veel aandacht voor milieu en duurzaamheid. Zo zijn er in Leh winkeltjes van Dzomsa waar je voor enkele roepies je waterfles of hergebruikte fles met drinkwater kan laten vullen. Het water is bij 120 graden gekookt en wordt rechtstreeks in je waterfles gedaan.
Regio
 • mooie trekkings
 • prachtige boeddhistische kloosters
 • mooie uitstapjes vanuit Leh
 • gemoedelijke bevolking
 • hoogte kan een probleem zijn
Review geplaatst op 2021-03-31
9
India Ladakh
Sidonius was hier 31 Jul 2011
De Nubravallei is een bestemming voor avonturiers. Het ligt ingeklemd tussen Ladakh, China en Pakistan. Het bestaat uit de dalen van de Shyok en de Nubrarivier, die in dit gebied samenkomen. De route er heen, vanuit Leh, is al spectaculair: je gaat de Kardong La over, een pad op 5200 meter hoogte. Hier sta je op het dak van de wereld. Behalve de weergaloze schoonheid van de kleurrijke bergen, de woest stromende rivieren, de kleine groene oases op de rivierbeddingen waar mensen een bestaan opbouwen, tref je er ook kloosters aan. In Deskit en Hundar zijn mooie kloosters met vooral in Deskit een prachtig uitzicht over de vallei. Bij Hundar kun je een kamelenrit maken door een gebied met witte zandduinen. Onze eindbestemming was het hooggelegen moslimdorpje Turtuk, op 14 kilometer van de Pakistaande grens. Hier is de tijd stil blijven staan. In september bloeien de boekweitvelden hier welig. Geniet in je guesthouse van pannenkoeken van boekweitmeel. Waarschijnlijk heb je voor de Nubravallei nog een speciale permit nodig. Die is eenvoudig te krijgen bij de trekkingsbureaus in Leh.
Regio
 • Spectaculair landschap
 • Mooi klooster in Deskit
 • Authentiek dorpen Hundar en Turtuk
 • Je moet wel tegen grote hoogte kunnen
 • Het gebied staat bekend om spanningen
Review geplaatst op 2016-11-05