Keoladeo NP

Vlakbij Jaipur en Agra (Bharatpur) ligt dit in Azië meest bekende vogelreservaat, Keoladeo National Park. Elke winter nestelen zich er miljoenen vogels. Een zeldzame soort is de Siberische kraanvogel. Maar ook andere dieren verblijven graag in dit park. Met een beetje geluk spot je een jakhals of een hyena. Keoladeo heeft een oppervlakte van 29 vierkante kilometer.

Informatie over Keoladeo NP

Beste foto's & tips van Keoladeo NP

'552234' door chateau '552234' door chateau

IndiaKeoladeo NP

IndiaKeoladeo NP

Painted stork met...j

chateau

In Bharatpur bevindt zich Keoladeo vogelpark. Vanuit onze accommodatie zijn we hier naar toe gelopen en hebben ter plekke een fiets voor drie uur gehuurd. Van af het begin tot het eind reden we tussen de vogels. Wat een rijkdom. Hoogtepunt waren grote groepen Painted storks die het erg druk hadden met het grootbrengen van hun jongen. Een andere manier van vervoer is een rickshaw. Ook heel mooi om dit op deze manier te doen, maar zelf een fiets huren geeft veel meer vrijheid. Met de rickshaw gaat wel een vogelkenner mee. Dit kun je opvangen door een goede vogelgids mee te nemen. Helaas moesten we 's middags al weer verder. We hadden er nóg wel drie uur rond kunnen rijden!!!

'527960' door konne000 '527960' door konne000

IndiaKeoladeo NP

IndiaKeoladeo NP

Op de uitkijk

konne000

In het Keoladeo N.P. oftewel Barathpur tref je vele prachtige dieren. Vele watervogels, maar ook de python en vele zoogdieren, waaronder ook vele apen. Op de terugweg naar de uitgang zag ik deze aap keurig op de uitkijk zitten. Heerlijk in de elleboog van een dode boom!

'551157' door Jelle51 '551157' door Jelle51

IndiaKeoladeo NP

IndiaKeoladeo NP

Kingfisher Keoladeo

Jelle51

In het prachtige Keoladeo National Park heb ik genoten van de vele vogels die hier voorkomen. Vooral de vele ijsvogels die hier voorkomen, waren een uitdaging om te spotten.

Laat kaart zien