Chhattisgarh

'523462' door gorke '523462' door gorke

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Geboren

gorke

De bevolking van Chhattisgarth leeft van landbouw en producten van het regenwoud. Chhattisgarh ligt in ‘het hart van India’. Deze provincie is rijkelijk bedeeld met oude monumenten, zeldzame dieren, prachtig bewerkte tempels. Deze boer was onderweg met zijn vee toen dit kalf geboren werd. Een bijzonder moment voor ons en de boer.

'487757' door gorke '487757' door gorke

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Op de markt in...Chha

gorke

Chhattisgarh ligt in ‘het hart van India’. Deze provincie is rijkelijk bedeeld met oude monumenten, zeldzame dieren, prachtig bewerkte tempels, Boedhistische heiligdommen, paleizen, watervallen, grotten, rotsschilderingen en bergplateaus. Het overgrote deel van deze bezienswaardigheden is nog nauwelijks geëxploiteerd, en dit biedt dus de kans op stilte en puurheid, waar veel andere plekken tot drukke toeristische trekpleisters zijn verworden. De beste tijd om een Adivasi dorp te bezoeken is tijdens de wekelijkse lokale markt, wanneer Adivasi uit alle uithoeken elkaar ontmoeten om te ruilen en te socialiseren. Er zijn meer dan 3500 dorpen in Bastar, dus er is elke dag van de week wel een markt. In 2011 bezochten wij de staten Orissa en Chhattisgarh we hadden een markten programma in elkaar gezet. We hebben in totaal 13 markten bezocht Waarvan dit er een was.

'485272' door gorke '485272' door gorke

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Veeteelt in...Chhatti

gorke

De deelstaat Chhattisgarh telt een grote verscheidenheid aan lokale minderheden. De 42 verschillende ethologische groepen vertegenwoordigen 32% van de bevolking en hebben zoals in Odisha elk hun eigen authenticiteit. De grootste groep zijn de Gonds en de vrouwen dragen heel kleurrijk sari’s. De bevolking leeft van landbouw en producten van het regenwoud.

'458195' door gorke '458195' door gorke

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Onderweg naar huis

gorke

De deelstaat Chhattisgarh telt een grote verscheidenheid aan lokale minderheden. De bevolking leeft van landbouw en producten van het regenwoud. Chhattisgarh ligt in ‘het hart van India’. Deze provincie is rijkelijk bedeeld met oude monumenten, zeldzame dieren, prachtig bewerkte tempels, Boeddhistische heiligdommen, paleizen, watervallen, grotten, rotsschilderingen en bergplateaus.

'447010' door gorke '447010' door gorke

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Onderweg

gorke

Chhattisgarh, het oostelijk deel van het vroegere Madhya Pradesh, bestaat uit 16 districten en is een gebied dat nog zelden door toeristen wordt bezocht. Eén derde van de bevolking bestaat uit traditionele stammen zoals Gond, Baiga, Muria en Maria om maar enkele van de meer dan 40 te noemen. Deze kleurrijke bevolking is schuw en leeft nog traditioneel, ver weg van enige moderne invloed. Hun dorpen bestaan meestal uit twee parallelle rijen huizen. Deze huizen zijn gemaakt uit bamboe en leem, bedekt met een dak van gras of stro.Deze dames brengen de kudde koeien naar huis.

'504885' door gorke '504885' door gorke

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Veeteelt

gorke

De bevolking van Chhattisgarth leeft van landbouw en producten van het regenwoud. Chhattisgarh ligt in ‘het hart van India’. Deze provincie is rijkelijk bedeeld met oude monumenten, zeldzame dieren, prachtig bewerkte tempels. Deze man is op weg met zijn kudde koeien.

'489065' door gorke '489065' door gorke

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Sari, India

gorke

Een sari is een typisch Indiaas kledingstuk voor vrouwen. Het is een lap stof die je op een bepaalde manier om je heen wikkelt. Je hebt sari’s in alle kleuren en met verschillende patronen. De sari wordt het meest gedragen in India, daar komt het ook vandaan. De sari is vaak van katoen maar op een feest of bruiloft is hij ook wel van het duurdere zijde. De sari’s worden tegenwoordig ook steeds vaker van kunststof gemaakt omdat dat goedkoop te produceren is en qua uitstraling soms veel op zijde lijkt. En deze vrolijke jongen verkoopt ze, hij heeft ze in alle kleuren en patronen, voor ieder wat wils.

'502437' door gorke '502437' door gorke

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Kleurrijk in...Chhatt

gorke

In de Indische deelstaten Chhattisgarh en Odisha (het vroegere Orissa) kan je kennis maken met verschillende van deze etnische groepen: de Paraja, de Kondh, de Baiga, en natuurlijk de tot de verbeelding sprekende Bonda.Vooral de tribels in Chhattisgarth zijn erg kleurrijk, heel anders weer dan in andere delen van India. Aan het einde van de middag zitten de families buiten zoals deze kleurrijke familie.

'451208' door gorke '451208' door gorke

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Op de markt

gorke

Chhattisgarh is India's meest dichtbeboste staat. Bergen en watervallen in overvloed, waardoor dit een verbluffend mooie omgeving is. Meer dan 40 verschillende stammen leven in dit gebied, wat zorgt voor politiek instabiele maar cultureel levendige gemeenschappen. Ze leven hoofdzakelijk in de bossen en zijn afhankelijk van de jacht, de visserij en een aantal lokale, ambachtelijke bedrijven voor hun levensonderhoud Nergens komen er zoveel kleurrijke tribale markten voor als in deze omgeving. Ondanks alle problemen van de Adivasi, en de bedreiging voor het voortbestaan van hun manier van leven kan een bezoek aan een Adivasi dorpje in Chhattisgarh een ongelooflijk positieve ervaring zijn. De beste tijd om een Adivasi dorp te bezoeken is tijdens de wekelijkse lokale markt, wanneer Adivasi uit alle uithoeken elkaar ontmoeten om te ruilen en te socialiseren. Er zijn meer dan 3500 dorpen in Bastar, dus er is elke dag van de week wel een markt. In 2011 bezochten wij de staten Orissa en Chhattisgarh we hadden een markten programma in elkaar gezet. We hebben in totaal 13 markten bezocht Waarvan dit er een was.

'519213' door gorke '519213' door gorke

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Zonsondergang...Chhat

gorke

Chhattisgarh, het oostelijk deel van het vroegere Madhya Pradesh, bestaat uit 16 districten en is een gebied dat nog zelden door toeristen wordt bezocht. Eén derde van de bevolking bestaat uit traditionele stammen zoals Gond, Baiga, Muria en Maria om maar enkele van de meer dan 40 te noemen. Deze kleurrijke bevolking is schuw en leeft nog traditioneel, ver weg van enige moderne invloed. Op weg door deze deelstaat kwamen we langs dit kleine meer waar we even gestopt zijn voor de adembenemende zonsondergang.

'486304' door gorke '486304' door gorke

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Familie, Chhattishgar

gorke

In de Indische deelstaten Chhattisgarh en Odisha (het vroegere Orissa) kan je kennis maken met verschillende van deze etnische groepen: de Paraja, de Kondh, de Baiga, en natuurlijk de tot de verbeelding sprekende Bonda.Vooral de tribels in Chhattisgarth zijn erg kleurrijk, heel anders weer dan in andere delen van India. Aan het einde van de middag zitten de families buiten zoals dit kleurrijke stel.

'503931' door gorke '503931' door gorke

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Bezoek een lokale...m

gorke

Chhattisgarh ligt in ‘het hart van India’. Deze provincie is rijkelijk bedeeld met oude monumenten, zeldzame dieren, prachtig bewerkte tempels, Boedhistische heiligdommen, paleizen, watervallen, grotten, rotsschilderingen en bergplateaus. Het overgrote deel van deze bezienswaardigheden is nog nauwelijks geëxploiteerd, en dit biedt dus de kans op stilte en puurheid, waar veel andere plekken tot drukke toeristische trekpleisters zijn verworden Maar het leukste aan deze provincie vind ik de kleurrijke bevolking, je kijkt je ogen uit op de vele weekmarkten die er gehouden worden. Er komen nog maar weinig toeristen in dit gebied.

'519667' door gorke '519667' door gorke

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Kleurrijke markt

gorke

Aan de Indiase oostkust liggen de deelstaten Orissa en Chhattisgarh. Een prima gebied om de plaatselijke markten te bezoeken. We hebben samen met een agent uit Puri een zogenaamde marktenreis samengesteld met auto met chauffeur. We hebben ongeveer 13 markten bezocht. het zijn de kleurrijkste markten die wij ooit gezien hebben. Vooral in Chattisgarth zijn de mensen erg kleurrijk wat prachtig is om te zien. Je kijkt je ogen uit maar hou er rekening mee dat je zelf ook goed bekeken wordt, er komen namelijk nog maar weinig toeristen in dit deel van India.

'373395' door gorke '373395' door gorke

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Alleen

gorke

Dit vrouwtje zat voor haar mooi beschilderde huisje, ik vond haar er een beetje triest uit zien. Ook het huisje met zijn muurschilderingen zou je eerder in Cuba verwachten dan in India.

'450966' door gorke '450966' door gorke

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Krantje

gorke

Wat is er leuker dan je krantje lezen in het bij zijn van goed gezelschap!! Gezien en gespot in Chhattisgarh, India tijdens een rondreis in 2011

'529974' door gorke '529974' door gorke

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Marktentour...Chhatti

gorke

Ben je op zoek naar een kleurrijk stukje India en hou je van het bezoeken van markten ga dan eens naar Orissa en Chhattisgarh. Wij hebben een marktentour samen gesteld en zijn met auto met chauffeur de leukste markten van die regio afgegaan. Ik heb nog nooit zo veel kleurrijke mensen gezien. Je kan mij een berichtje sturen als je interesse in het plaatselijke reisbureautje hebt.

'527949' door erictkindt '527949' door erictkindt

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Plonsduik

erictkindt

bij meer dan 40 graden is een afkoeling in de plaatselijke rivier echt welkom. en als er dan een blanke man foto's wil maken dan doen sommige er wel een schepje bovenop wat ik steeds weet te waarderen

'482697' door gorke '482697' door gorke

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Markten in Oost India

gorke

Aan de Indiase oostkust liggen de deelstaten Orissa en Chhattisgarh. Een prima gebied om de plaatselijke markten te bezoeken. We hebben samen met een agent uit Puri een zogenaamde marktenreis samengesteld met auto met chauffeur. We hebben ongeveer 13 markten bezocht. het zijn de kleurrijkste markten die wij ooit gezien hebben. Vooral in Chattisgarth zijn de mensen erg kleurrijk wat prachtig is om te zien. Je kijkt je ogen uit maar hou er rekening mee dat je zelf ook goed bekeken wordt, er komen namelijk nog maar weinig toeristen in dit deel van India. Chhattisgarh is het nog onbekende oostelijk deel van het vroegere Madhya Pradesh. Eén derde van de bevolking bestaat uit traditionele stammen zoals Gond, Baiga, Muria en Maria Deze kleurrijke bevolking is schuw en leeft nog traditioneel, ver weg van enige moderne invloed. De meeste dorpen bestaan uit twee parallelle rijen huizen. Deze huizen zijn gemaakt van bamboe en leem, bedekt met een dak van gras of stro. Het gebied bestaat voor een groot deel uit dicht beboste wouden waar nog heel wat wild voorkomt. De bevolking leeft van landbouw en pro- ducten van het regenwoud. De Gond, leven in bijna alle districten en zijn de grootste groep in de regio. [url="http://www.heritagetoursorissa.com/Journeys/puri.php" target="_blank"]http://www.heritagetoursorissa.com/Journeys/puri.php[/url]

'547438' door gorke '547438' door gorke

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Markt in Jagdalpur

gorke

Iedere zondag is er markt in Jagdalpur waar veel Adivasi uit de regio komen kopen, verkopen en ruilen. Het is er zeer kleurrijk wat erg mooi is om te fotograferen.

'529421' door erictkindt '529421' door erictkindt

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Touwenverkoper

erictkindt

op onze eerste markt waren we een beetje ontgoocheld omdat er niet echt veel lokale mensen aanwezig waren en de mensen zaten heel dicht op elkaar dat foto's maken moeilijk maakte

'527415' door erictkindt '527415' door erictkindt

IndiaChhattisgarh

IndiaChhattisgarh

Balajitempel in...jag

erictkindt

de balaji tempel is net gerenoveerd en geschilderd en is dan ook een ware lust voor het oog van een fotograaf. de priester die aanwezig was werkte maar al te graag mee om zijn tempel mooi in beeld te brengen