Chhattisgarh

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Markten in Oost India

Chhattisgarh,
India


Aan de Indiase oostkust liggen de deelstaten Orissa en Chhattisgarh. Een prima gebied om de plaatselijke markten te bezoeken. We hebben samen met een agent uit Puri een zogenaamde marktenreis samengesteld met auto met chauffeur. We hebben ongeveer 13 markten bezocht. het zijn de kleurrijkste markten die wij ooit gezien hebben. Vooral in Chattisgarth zijn de mensen erg kleurrijk wat prachtig is om te zien. Je kijkt je ogen uit maar hou er rekening mee dat je zelf ook goed bekeken wordt, er komen namelijk nog maar weinig toeristen in dit deel van India.

Chhattisgarh is het nog onbekende oostelijk deel van het vroegere Madhya Pradesh. Eén derde van de bevolking bestaat uit traditionele stammen zoals Gond, Baiga, Muria en Maria Deze kleurrijke bevolking is schuw en leeft nog traditioneel, ver weg van enige moderne invloed. De meeste dorpen bestaan uit twee parallelle rijen huizen. Deze huizen zijn gemaakt van bamboe en leem, bedekt met een dak van gras of stro. Het gebied bestaat voor een groot deel uit dicht beboste wouden waar nog heel wat wild voorkomt. De bevolking leeft van landbouw en pro- ducten van het regenwoud. De Gond, leven in bijna alle districten en zijn de grootste groep in de regio.
[url="http://www.heritagetoursorissa.com/Journeys/puri.php" target="_blank"]http://www.heritagetoursorissa.com/Journeys/puri.php[/url]