Bihar

De deelstaat Bihar ligt in het oosten van Bihar en heeft Patna als hoofdstad. Bihar ligt in de zeer vruchtbare vlaktes van de Ganges. De landbouw is de voornaamste bron van inkomsten. Niet heel veel toeristen reizen af naar Bihar. Degene die dat wel doet kan genieten van de mooie bouwwerken en ongerepte natuur. De grootste trekpleisters zijn de Mahabodhitempel en de Vishnupad Mandir.

Informatie over Bihar

Beste foto's & tips van Bihar

'494557' door JannavEek '494557' door JannavEek

IndiaBihar

IndiaBihar

Reizen door Bihar is.

JannavEek

De aardbeving die Nepal onlangs trof heeft ook schade aangericht in de Indiase deelstaat Bihar en daar wordt de dood van vijfentwintig mensen gemeld. Het is een van de armste staten van India en bekend om haar overstromingen steeds waardoor grote aantallen mensen ontheemd raken. Ik ben vanuit Nepal door Bihar gereisd naar Bodhgaya, een van de belangrijkste van de vier boeddhistische pelgrimsplaatsen. De foto werd gemaakt in de buurt van de stad Patna.

'486572' door JannavEek '486572' door JannavEek

IndiaBihar

IndiaBihar

Pelgrim in Bodhgaya

JannavEek

Deze foto werd gemaakt in Bodh Gaya, het boeddhistisch pelgrimsoord. Het is waar de bodhiboom staat waaronder Boeddha zo'n 2500 jaar geleden zat en de verlichting bereikte. De plaats wordt jaarlijks door duizenden boeddhisten bezocht die komen uit Sri Lanka, Laos, Cambodja, Birma, Thailand, Nepal, India, Vietnam, China, Japan en meer. Het is er een bont schouwspel. Waar deze vrouw vandaan komt zou ik niet kunnen zeggen; zij viel mij op door de glinster in haar ogen.

'415227' door JannavEek '415227' door JannavEek

IndiaBihar

IndiaBihar

Bij de bodhiboom

JannavEek

Het pelgrimsoord Bodhgaya is waar Boeddha in 518 v. Chr. gezeten onder de bodhiboom Verlichting bereikte,. De plaats wordt jaarlijks door duizenden pelgrims bezocht, welke komen uit bijvoorbeeld Sri Lanka, Laos, Cambodja, Birma, Thailand, Nepal, India, Vietnam, China en Japan. Rond de boom en omringende tempels is het een drukte van belang met boeddhisten (in rustig samenzijn). Het valt mij op dat vele een mondkapje dragen, vooral de chinezen en de koreanen.

Laat kaart zien