Kaukasus gebergte image
Kaukasus gebergte image Kaukasus gebergte image

Kaukasus gebergte

Reviews

Kaukasus gebergte
Georgië
Enimoz

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
10
Georgië Kaukasus gebergte
Ejbaaijens was hier 30 Sep 2017
Als je naar Georgië gaat, dan is een rit over de Georgian Military Road een aanrader! De weg loopt vanuit Tbilisi door een adembenemend landschap in het Kaukasus gebergte. Vlak voor de Russische grens ligt in de schaduw van de berg Kazbek (5047 meter hoog) het stadje Stepantsminda (voorheen Kazbegi). Vanuit dit stadje kun je in 2 à 3 uur wandelen naar de Gergeti Trinity Church dat in een verlaten berglandschap een fantastische ligging heeft. Het is ook mogelijk in het dorp een 4x4 auto met chauffeur te regelen die je in ongeveer een half uur over een extreem lastig pad naar boven brengt. Wij waren er in oktober en met de deels gesmolten sneeuw en de bijbehorende modder was dit pad ook voor de lokale chauffeurs een uitdaging, maar dat maakt het ook weer spannend.
Regio
  • prachtig berglandschap
  • mooie wandeling
  • fantastisch gelegen kerkje
  • bij sneeuw moeilijker bereikbaar
Review geplaatst op 2017-12-17
10
Georgië Kaukasus gebergte
Ejbaaijens was hier 30 Sep 2017
Vanuit Tbilisi kun je gemakkelijk het Kaukasus gebergte bereizen via de Georgian Military Road. Het is een bijzonder mooie route. Alleen kan de weg afgesloten zijn als er sneeuw gevallen is. Vanaf oktober loop je dat risico. Vanuit Tbilisi rijdt je eerst langs een enorme stuwdam met daarachter een prachtig meer omringd door de bergen. Een uur later kom je door het wintersport gebied. Meer gecultiveerd, maar prachtig. Echt indrukwekkend worden de landschappen daarna. Via vele haarspeldbochten kom je op steeds grotere hoogten. In de buurt van de Jvari pas zeker stoppen! Rijd je weer verder richting de Russische grens, dan kom je in Stepantsminda, een klein stadje aan de voet van de berg Kazbeg. Daar kun je gemakkelijk met een 4x4 een route de bergen in rijden. Door elkaar geschut kom je dan een prachtig gelegen klooster bezoeken. Kortom deze weg vanuit Tbilisi is een aanrader!
Regio
  • schitterende landschappen
  • prachtig gelegen stumeer
  • wandelen op de Jvari pas
  • bij sneeuw kan de weg gesloten zijn
Review geplaatst op 2017-12-07
9
Georgië Kaukasus gebergte
Ejbaaijens was hier 31 Oct 2016
Vanuit Tbilisi rijd je naar het noorden via de Georgian Military Highway. Het landschap wordt steeds bergachtiger. Onderweg ene reusachtig stuwmeer met een prachtig kerkje aan de rand. Een stuk verder kom je in een ski-resort. Een weids berglandschap waar je alleen maar van kan genieten. Ongeveer 10 kilometer voor de Russische grens kom je bij het stadje Stepantminda. Je hebt daar al een mooi uitzicht op de berg Kazbeg. In Stepantminda kun je een 4x4 auto met chauffeur regelen om de bergen in te gaan. De rit is zeer uitdagend en je wordt behoorlijk door elkaar geschud. Maar je komt o.a. bij een oud klooster dat schitterend op een berg ligt. Prachtige uitzichten die de rit meer dan waard zijn.
Regio
  • prachtig berggebied
  • leuke kleine hotels
  • uitdagende ritjes de bergen in
  • schitterend gebied voor wandelingen
  • in de winter koud en niet altijd bereikbaar
Review geplaatst op 2016-11-15
9
Georgië Kaukasus gebergte
Graaf was hier 31 Aug 2012
De hele streek Opper-Svanetië staat op UNESCO’s Werelderfgoedlijst, ze zijn van plan om hier een Nationaal Park van te maken. Doordat deze streek lange tijd geïsoleerd is gebleven, heeft Opper-Svanetië in de Kaukasus het karakteristieke landschap van de kleine dorpen gedomineerd door de vele wachttorens, in het prachtige berglandschap behouden. De unieke wachttorens werden gebruikt als woonhuizen, pakhuizen en verdedigingsposten tegen binnenvallende troepen. Wellicht het mooiste dorp hier is Ushguli, dit ligt 46 kilometer van Mestia op 2200 meter hoogte. De hoogste permanent bewoonbare plek in Europa. Alleen bereikbaar via een zeer slechte weg, met 4-W-D is het dan minimaal 3 uur rijden. Hier zie je nog een echt authentiek dorp met veel wachttorens. Een zwarte wachttoren is het winterverblijf van koningin Tamar. Achter het dorp heb je de Lamaria-kerk uit de 9de eeuw, met fresco’s van koningin Tamar. In het dorp is nog een klein etnografisch museum. Wachttorens werden gebruikt als woonhuizen, waarbij je tevens de vijand al vanaf een grote afstand kon zien. Beneden kon de oogst worden opgeslagen.
Regio
  • authentiek dorp
  • heel weinig toeristen
  • prachtig ruig berglandschap
  • bijzondere cultuur en geschiedenis
  • moeilijk bereikbaar, alleen 4WD
Review geplaatst op 2017-03-11
10
Georgië Kaukasus gebergte
Fransvdg was hier 31 Jul 2011
De Georgische Militaire weg richting Rusland is een prachtige route door de Kaukasus. Vooral het traject tussen Gudauri en Kazbegi is heel fotogeniek vanwege zijn imponerende natuur. Ook ik in de zomer kom je daar nog volop bloeiende bloemen tegen. Onderweg kom je langs een fraai vriendschapsmonument van Georgië en Rusland uit 1983. Intussen is die vriendschapsband ver te zoeken. Dat kun je bij het monument goed zien, want verschillende tegels zijn intussen verdwenen. Vanuit het dorp Kazbegi kun je naar het hoger gelegen Tsminda Samebakerkje in Gergeti. Vanuit het centrum van Kazbegi ben ik in een oude Lada met vierwielaandrijving naar boven gegaan. Zo’n rit is echt feest: je hotst en botst over keien en door kuilen naar boven toe. De chauffeur geniet er zelf ook van en doet zijn uiterste best om lekker met zijn karretje over deze slechte weg te raggen. Als je geluk hebt krijgt je ook een van de hoogste bergen van Georgië nog te zien, de besneeuwde top van de Kazbeg reikt tot wel 5047 meter. Ik heb hem zelf alleen op foto’s in reisgidsen gezien, want een dik wolkendek zorgde ervoor dat hij verstoppertje kon spelen. Maar die wolken kunnen er ook voor zorgen dat je bij het kerkje van Gergeti heel mooie foto’s kunt maken.De loslopende koeien rond het kerkje maken de plek ook fotogeniek.
Regio
  • prachtige natuur
  • rijden in een oude Lada
  • fotogenieke plek
  • afgelegen plek
Review geplaatst op 2016-12-04