Siargaro

Foto door Reisreporter dionne

Siagaro is een prachtig eiland met zwembaden gevormd door rotsen, mangrovebossen, wilde dieren, watervallen … de ideale locatie om aan het einde van de dag in een hangmat te zitten.

Informatie over Siargaro

Beste foto's & tips van Siargaro

'1104885' door Remon '1104885' door Remon

FilipijnenSiargaro

FilipijnenSiargaro

Guyam Island

Remon

Siargao is een eiland dat langzaam steeds meer aan populariteit wint. Het is echter al jaren een topbestemming voor surfers. Mocht je niet van surfen houden zijn er genoeg andere dingen te doen. Sowieso is een rondje maken over het eiland een fijne dagtrip: in het noorden komen weinig toeristen, dus daar voel je je al snel weg van de gebaande paden. Voor zover je die op dit toch rustige eiland hebt. Een dagje eilandhoppen is wel weer een van de meer toeristische trips, maar met azuurblauw helder water en bounty-eilandjes is dat alles behalve een straf.

'1103102' door dionne '1103102' door dionne

FilipijnenSiargaro

FilipijnenSiargaro

Surfen voor...gevorde

dionne

Surfen op Cloud9 is alleen voor de echt gevorderde surfers weggelegd. Ondanks dat is het een waar genoegen om vanuit de uitkijktoren, die met een boardwalk over het rif te bereiken is, het surfspektakel te aanschouwen. Surfers van over de hele wereld, maar voornamelijk ook de locals die laten zien hoe zij met de natuur kunnen spelen. Genieten!

'1103101' door dionne '1103101' door dionne

FilipijnenSiargaro

FilipijnenSiargaro

Surfen bij zonsopkoms

dionne

Waar de cultuur op het Filipijnse eiland Siargao voorheen uit vissen bestond, brengen zij tegenwoordig surfers over het rif naar buiten met hun vissersboten. "Catch of the day" 's avonds in de restaurants kun je dus wel vergeten, maar dan heb je in ieder geval niet een uur naar buiten hoeven paddelen... en weer terug. Dit eiland is vooral ontdekt door het surftoerisme. Er wordt flink gebouwd.

Laat kaart zien