Palawan beste reistijd

Het weer in Palawan

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Palawan te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Palawan? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Palawan

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Palawan:Reisadvies
Het wordt ontraden te reizen naar west-, centraal- en zuid-Mindanao en de eilanden van de Sulu archipel.  Wees in de rest van het land waakzaam. (mei 2010)

Feestdagen
9 april Bataan Dag, 12 juni Onafhankelijkheidsdag, 30 november Bonifacio Dag, 30 december Rizal Dag.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Palawan

Beste foto's & tips van Palawan

'449902' door Soraya '449902' door Soraya

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

The simple life, El..

Soraya

In El Nido (Palawan) is er tussen 6:00 en 15:00 uur geen elektriciteit. Sommige producten kun je daarom beter niet aanschaffen en je beseft je ineens hoe vaak je gebruik maakt van elektriciteit, maar buiten dat... wie mist elektriciteit als je alleen maar hoeft te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft? Helder blauwe wateren, mooi zonnig weer, een bootje, prachtige rotsen, lekker eten en een relaxte sfeer. Geluk zit 'm in de kleine dingen en het is ook nog eens duurzaam (geen/minder elektriciteit)! :)

'491355' door robhamerlinck '491355' door robhamerlinck

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Expeditie Robinson op

robhamerlinck

Het heeft wat voeten in aarde om in het noorden van het Filipijnse eiland Palawan te komen. Wij waren al twee dagen onderweg vanuit Nederland toen we 's avonds eindelijk het plaatsje El Nido binnenreden. Maar het is de moeite absoluut waard om hier naartoe te reizen. In El Nido huurden we een kayak en meerden aan op verschillende onbewoonde eilandjes met prachtige stranden. Dé bestemming voor wie het Expeditie Robinson gevoel wil ervaren.

'448700' door Soraya '448700' door Soraya

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Op een roze wolk

Soraya

Stel je eens voor... een zeer primitief hutje direct aan het strand, het grootste gedeelte van de dag geen elektriciteit, niks moet alles mag, een fijn weertje, alleen maar mooie wateren/stranden in de omgeving en natuurlijk dit uitzicht op de veranda van je hutje!! Mag ik terug? El Nido is de plek.

Laat kaart zien

Laatste Palawan artikelen

Palawan, Filipijnen

Volgens wetenschappers kent het Filipijnse Palawan de grootste biodiversiteit ter wereld. Dat zie je en dat voel je. De langgerekte provincie wordt omzoomd door vele honderden kleine en grote eilanden met krijtrotsen, dichte jungle en idyllische snorkelbaaitjes. Maar klimaatverandering ligt ook hi...

Volgens wetenschappers kent het Filipijnse Palawan de grootste biodiversiteit ter wereld. Dat zie je en dat voel je. De langgerekte provincie wordt o...

Zomerinspiratie: 3 bijzondere zonbestemmingen

De mooiste zonbestemmingen liggen op de meest onverwachte plekken. En je kunt er verrassend eenvoudig komen. Even voorstellen: Tanzania, de Galapagoseilanden en de Filipijnen.

De mooiste zonbestemmingen liggen op de meest onverwachte plekken. En je kunt er verrassend eenvoudig komen. Even voorstellen: Tanzania, de Galapagose...