Coron eiland

Foto door Reisreporter RobHoekstra

Cebu is met 4422 km² het op acht na grootste eiland van de Coron eiland. Het maakt deel uit van de eilandengroep Visayas, de centrale archipel van het land. Cebu City is de grootste stad van het eiland en tevens de hoofdstad van de provincie Cebu. Helemaal in het noordwesten ligt het kleine eilandje Malapascua. Ideaal als je even helemaal tot rust wil komen.

Informatie over Coron eiland

Beste foto's & tips van Coron eiland

'557436' door RobHoekstra '557436' door RobHoekstra

FilipijnenCoron eiland

FilipijnenCoron eiland

Coron island

RobHoekstra

Hier een anti-budget tip voor iedereen die van plan is om Coron eiland te bezoeken. Huur een bootje voor jezelf en betaal bijna het driedubbele van de normale prijs (nog steeds weinig trouwens) Vraag de captain om een uurtje later te starten dan de collectieve tourtjes om de drukte te vermijden en je hebt een topdag. Ik in ieder geval wel. Coron eiland is echt een prachtplek waar je van de ene wauw in de ande Ooh valt. Deze foto is genomen vanaf de boot onderweg naar Kayangan lake.

'557966' door RobHoekstra '557966' door RobHoekstra

FilipijnenCoron eiland

FilipijnenCoron eiland

De giftige...Koraaldu

RobHoekstra

Coron is een van de beste plekken ter wereld voor wrakduiken. De wateren liggen bezaaid met Japanse oorlogschepen die aan het einde van de tweede wereldoorlog door Amerikaanse bommen tot zinken zijn gebracht daar. Dus als je daar dan bent, en in het bezit van een duikbrevet, dan mag je een paar duiken op deze wrakken eigenlijk niet overslaan. Hoewel ik persoonlijk niet echt een groot liefhebber ben van wrakduiken was ik het toch aan mezelf verplicht om er minstens twee te bezoeken. Deze sierlijke vis is een koraalduivel en kwam ik tegen bij het Olympia Maru wrak. Ze zijn niet schuw omdat ze waarschijnlijk weten over wat voor een geheim wapen te beschikken. De stekels van deze vis zijn erg giftig en hebben al voor heel wat pijn gezorgd bij onvoorzichtige duikers.

'558491' door RobHoekstra '558491' door RobHoekstra

FilipijnenCoron eiland

FilipijnenCoron eiland

Bijzonder Coron

RobHoekstra

Onderweg naar Kayangan Lake passeer je dit uitkijkpunt over de lagune waar je met je bootje bent aangekomen. Een plaat als deze heeft me doen besluiten om ook Coron te bezoeken tijdens m'n laatste vakantie in de Filipijnen. Ik heb er geen spijt van. Wat is Coron een prachtig eiland vol met geheimen (en daar valt deze plek absoluut niet onder) Mijn tip is dan ook om de groepstoertjes aan je voorbij te laten gaan en een privetoertje te boeken. Dit kost uiteraard iets meer maar dan ben je wel verzekerd van een paar verborgen pareltjes die niet veel andere bezoekers zien. Ik zal hiervan uiteraard later nog wat plaatsen. Wat deed deze plek mij beseffen hoe mooi onze wereld toch eigenlijk is.

Laat kaart zien