Chocolate Hills

Op het eiland Bohol is een bijzondere bezienswaardigheid. Op een vrijwel vlak plateau liggen meer dan duizend gelijkmatig gevormde heuvels, elk dertig tot vijftig meter hoog. Deze heuvels zijn begroeid met gras dat tijdens het droge jaargetijde een bruine tint krijgt, vandaar de naam Chocolate Hills. Over de ontstaanswijze van de chocoladebergen bestaan verschillende mythes.

Informatie over Chocolate Hills

Beste foto's & tips van Chocolate Hills

'484752' door RobHoekstra '484752' door RobHoekstra

FilipijnenChocolate Hills

FilipijnenChocolate Hills

Bohol hills

RobHoekstra

Bij een bezoek aan het eiland Bohol mag je een dagtrip naar de chocolate hills zeker niet overslaan. Hier zijn de heuvels echter nog niet van chocolade omdat we er in het natte voorjaar waren. Kom je echter later in het jaar dan veranderen de heuvels van groen in bruin door het verdrogen van het gras. Dus voor nu gewoon de Bohol hills.

'526200' door RobHoekstra '526200' door RobHoekstra

FilipijnenChocolate Hills

FilipijnenChocolate Hills

Bohol breedbeeld

RobHoekstra

Waarschijnlijk Bohols bekendste landschap is die van de zogenaamde Chocolate hills. Je ziet ze hier op de foto alleen als non chocolate. In de winter als het gras dood en bruin is lijken ze inderdaad op chocolade heuveltjes. Het is een bijzonder landschap en nooit heel ver van de kust gelegen.

'446945' door Soraya '446945' door Soraya

FilipijnenChocolate Hills

FilipijnenChocolate Hills

Chocolate Hills, Boho

Soraya

Op het eiland Bohol tref je dit bijzondere landschap met 1.268 kegelvormige heuvels. In het droge seizoen kleuren ze bruin, vandaar de naam. Ik was er in het droge seizoen dus ze hoorden eigenlijk bruin te zijn, echter het regenseizoen had wat langer aangehouden... Desondanks, een bijzondere omgeving! Foto graag even vergroten.

Laat kaart zien