Sichuan en Chongqing

'482967' door Argonath '482967' door Argonath

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

De houten huisjes van

Argonath

Slechts weinig toeristen bereiken Larung Gar wanneer ze naar China gaan. Dat komt omdat het zo'n drie dagen reizen ligt vanaf de eerste grote stad: Chengdu. Dat is jammer want Larung Gar is werelds grootste religieuze instituut. En het is werkelijk een plaatje. 10.000 houten huisjes op zo'n 4000 meter hoogte. En om je heen zie je alleen maar monniken. Werkelijk een prachtige "off the beaten path" plek in deze wereld.

'456772' door jamievanommering '456772' door jamievanommering

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Huanglong

jamievanommering

Huanglong National Park is een geweldige maar onbekende plek in China. Als je vooraf plaatjes ziet denk je: zijn die kleuren echt? Het antwoord is ja! Het park ligt op een hoogte van zo’n 3000 meter. Voor de gemiddelde Chinees is dit reden voor paniek en zuurstofmaskertjes zijn dan ook populair (hilarisch!). Als je rustig rondwandelt, is er natuurlijk helemaal niks aan de hand.

'486508' door channeke '486508' door channeke

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Mam, ik eet met...sto

channeke

Tijdens mijn bezoek aan Chengdu in oktober 2014 kwam ik deze jongen tegen. Wat een beesten zijn dit toch. Lui als wat en verwend tot en met! Toch vind ik het prachtige dieren en kon ik bijna niet stoppen met het maken van foto's. Gelukkig zijn de laatste berichten positief en neemt de populatie langzaam weer toe in China. Hopelijk zet dit door. Zeg nou zelf, het zou toch eeuwig zonde zijn als deze dieren er straks niet meer zouden zijn?

'347637' door LPtje '347637' door LPtje

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Funny Face

LPtje

De meester doet het gekke bekken trekken nog één keer voor. Daarna mag de leerling het proberen om toegelaten te worden in het theater van de "Funny Faces". Is eens een keer wat anders dan opgenomen te worden in het ministerie van "Silly Walks".

'456912' door jamievanommering '456912' door jamievanommering

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Jiuzhaigou

jamievanommering

Dezelfde plek, een ander meer. Waar een oude boomstam in ligt, begroeid met gras, sprookjesachtig reflecterend in het water... En dan laat ik slechts twee foto's zien, van twee verschillende meren... Er waren er nog zo veel meer!

'340497' door henkvanbrummelen '340497' door henkvanbrummelen

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Een zeer zeldzame aap

henkvanbrummelen

Ten zuiden van Xi,an in een bergachtig gebied hebben we de Golden Snob Nose apen gevonden. Een groep van wel 60 apen ,in alle leeftijdsgroepen,konden we van alle kanten fotograferen. Leerzaam om te zien hoe de sociale rollen patronen in de groep zijn. De apen waren van zeer dichtbij te fotograferen.Het is een zeer zeldzame nog in het wild levende apensoort.

'338271' door Bartholda '338271' door Bartholda

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Effuh uitbuiken

Bartholda

Je kan je haast niet voorstellen dat de Panda een bedreigde diersoort is, maar helaas is dit maar al te waar. De onderzoekers zijn begonnen met een reddingspoging van dit mooie dier met 12 zwakke en zieke panda's. Als je nagaat hoeveel dieren er inmiddels zijn geboren en uitgezet in de vrije natuur, dan mogen de onderzoekers en verzorgers van het Chengdu rescue park van mij op een voetstuk worden geplaatst. Deze kleine makker ligt na een ontbijt van veel bamboe en appels even uit te buiken.

'487973' door channeke '487973' door channeke

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Knuffelbeer!

channeke

Ik las een leuk weetje over deze knuffelvriendjes. Panda's behoren tot de groep: Roofdieren.........? Roofdieren staan natuurlijk bekend om het eten van vlees. De panda hiertegen heeft zich gespecialiseerd in het eten van bamboe, De reden hiervoor is dat zij veel te traag zijn om achter een prooi aan te gaan :-). Nou dit beeld wordt wel bevestigd als je ze ooit mag zien. Ze zijn echt zoooooo lui! :-) Chengdu is echt een aanrader als je dit luie maar oh zo mooie dier wilt zien! In dit gebied werkt China hard aan het behoud van deze prachtige dieren.

'248703' door Saya '248703' door Saya

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Li River

Saya

Zwevend over de Li rivier nabij Guillin, een van de mooiste tochtjes die ik ooit gemaakt heb. In het zonnetje op een bambu vlot... in een gemakkelijk stoeltje de prachtige omgeving op je in laten werken terwijl onze "schipper" zachtjes een chinees liedje zingt. Wat een schoonheid en wat een rust.... ik wil terug!!

'426345' door Graaf '426345' door Graaf

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Kham

Graaf

Je kunt buiten de TAR (Tibet Autonome Regio) nog authentieke stukken Tibet bezoeken in west China, Kham, China’s Oost Tibet. Doordat deze streek al eerder is ingelijfd, behoort “het nu gewoon” bij China, en heb je dus ook geen permit nodig. Vanuit Chengdu rijd je naar het westen naar Kangding, dit is een hoofdstad van deze regio. Kham strekt zich ten westen en zuiden van deze stad uit, tot in Tibet. Je vindt hier de prachtige Tagong graslanden en prachtige kloosters. Hier staan gebedsspreuken zoals ‘Om Mani Padme Hum’ in het Tibetaans op de bergen geschilderd (in Tibet zelf staan er alleen maar teksten in het Chinees op de bergen geschilderd), en zijn ze hier veel vrijer in hun geloofsovertuigingen, je mag hier ook gewoon foto’s van de Dalai Lama hebben. De mensen lijken hier veel rijker dan in Tibet zelf, ooit hebben ze geld van de overheid gekregen, Chinezen om zich hier te vestigen en Tibetanen als een soort zwijggeld voor onderdrukking.

'271794' door LPtje '271794' door LPtje

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Tiet vur un pafke

LPtje

Nao een baai lange dak Krieg ik d'n broggelbak Veul waoter in de waai Us maai oetendraai Ik hang d'n makkelkwap As ik mien zwaor verheug Op d'n natte trekzeug Aon d'n maaikant zetten wie dan de riek Eventjes pauze aon het eind van d'n wiek Over het varkenshek Schop ik d'n darkendrek Roer in de kwarkbak Reuzel de roggelbak Kwaaioep d'n wippenkar Sloat pao mien veur mien knar Vlak langs mien roestenbraai Mien platte kwabonkel Aon d'n maaikant zetten wie dan de riek Eventjes pauze aon het eind van d'n wiek Aonstond wiek wippel naor 't huuske Aonstond het zoogvee aon de leg Klap oe d'n bek toe en us lam het kien oemp Glashalzen vol zuup ik weg Tiet veur un pafke Tiet veur un bier Lekker effe hangen aon d'n tapke Steeds maor moeten harken en maar warken, Mooi niet, tiet veur un pafke, altiet... (tekst Harko & Pao) Harrie Vermeegen & Henk Spaan

'458135' door PaulMT '458135' door PaulMT

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Grote Boeddha van...L

PaulMT

Vanuit Chengdu de busrit gemaakt naar Leshan om de grote Boeddha te zien. Door het gebrek aan kennis van de Engelse taal van hun kant en Chinees van mijn kan, is het altijd maar de vraag of je in de goede bus zit en vervolgens ook uitstapt op je gewilde eindbestemming. Maar allemaal goed gegaan en uiteindelijk met de taxi tot de ingang gebracht. Vele treden later (nog meer ook op de terugweg!!) boven bij de Boeddha aangekomen met een mooi uitzicht. Werkelijk prachtig om zo'n groot uitgehakt beeld te zien. De moderne tijd ligt aan de overkant, maar het oude China ligt aan je voeten.

'456880' door jamievanommering '456880' door jamievanommering

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Vijftig tinten

jamievanommering

In de buurt van Huanglong ligt het Nationaal Park Jiuzhaigou. Je vind hier bossen en meren in vijftig tinten blauw en groen. Onvoorstelbaar mooi! Het park is gigantisch, maar er rijdt een hop-on-hop-off bus rond die je kan gebruiken om de ver gelegen meren te bereiken en er liggen prachtige wandelpaden tussen de meren. Een aanrader om hier een dag te besteden!

'486666' door channeke '486666' door channeke

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Jong geleerd ...... !

channeke

Tijdens mijn verblijf in Chengdu bezocht ik één van de vele tempels in de stad. Wat mij daar opvalt is dat er veel moeders zijn met kinderen. Kinderen worden ook hier al vroeg betrokken bij het de verschillende rituelen. Op een hele speelse manier. Erg leuk om te zien. Dit kleine meisje laat haar mama zien dat zij het ook al heel goed kan!

'490300' door Argonath '490300' door Argonath

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Voeten kussen

Argonath

De boeddha van Leshan staat met recht op menig lijstje. Het beeld is zeer indrukwekkend en de ligging perfect! Je er treft veel monniken aan, die hun eerbetoon brengen aan deze Boeddha, door bijvoorbeeld de voeten te kussen. Veel mensen echter bezoeken alleen de boeddha en gaan vervolgens weer door. Maar de bosrijke omgeving kent prachtige wandelpaden en diverse mooie plekjes waar dan weer weinig toeristen zijn. Zo is er een mooie oude brug naar een mooi eiland en een schattig "dorpje" waar ze vis verkopen.

'488860' door NNancyJanssen '488860' door NNancyJanssen

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Geen pottenkijkers...

NNancyJanssen

Deze panda heeft weinig zin in een fotoshoot vandaag. Bij het zien van de camera en de berg bamboe draaide hij zich met zijn rug naar ons toe en genoot in stilte van zijn maaltijd. Ik vond het wel een grappig gezicht, zijn schattige oortjes piepen de lucht in, hij komt lekker eigenwijs over. In het Giant Panda Research Center in Chengdu kun je de pandas bewonderen. Als je geluk hebt kun je op kraamvisite bij de kleintjes, die lekker liggen te tukken in een heuse box. Ondanks dat het een beetje dierentuinachtig aan doet, doen ze wel heel erg goed werk. Ze creëren een natuurlijk leefomgeving voor de dieren met de bedoeling dat het aantal pandas weer toeneemt.

'315037' door msangers '315037' door msangers

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Spelen met sluitertij

msangers

Het leuke van een fotografiereis is dat je erg veel tijd kan besteden op 1 plek. De foto staat voorop, niet het reisprogramma. Zo ook bij deze Shuzheng Falls in het nationale park Juizhaigou. Dit park telt meer dan 140 meren en watervallen. Genoeg plaatsen om te spelen met sluitertijden.

'158290' door zeester '158290' door zeester

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Bellenblaas

zeester

Een stukje Chinese Opera...hier in Chengdu. Dit bestaat uit kattejank zang, dans, fantastische acrobatiek, ongekende gymnstiek, muziek... er is van alles.

'460095' door MiekeLejeunevdVen '460095' door MiekeLejeunevdVen

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Leshan met de grootst

MiekeLejeunevdVen

We maken een boottocht over de rivier Dadu waar je deze zittende Boeddha het beste kunt fotograferen.Het is de grootste zittende Boeddha van China met 'n hoogte van 70 meter.Hij is uit de rotsen gehouwen bij het punt waar de rivieren Min en Dadu samen stromen. Ik vraag me af hoe zouden ze het mos van dit gigantisch beeld kunnen verwijderen? Het lijkt me 'n hele klus. ( scan van negatief ).

'552831' door hestermaasdam '552831' door hestermaasdam

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Lekker badderen!

hestermaasdam

Het pandareservaat is ten zuiden van Chengdu gelegen. Dit reservaat is opgericht ter bescherming van de grote panda. Er wordt onderzoek gedaan naar de met uitsterven bedreigde beren. Er wordt geprobeerd panda's te fokken om zo het uitsterven van deze soort tegen te gaan.

'503120' door hestermaasdam '503120' door hestermaasdam

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Etenstijd!

hestermaasdam

De Wenshu tempel is de best bewaard gebleven Boeddhistische tempel in Chengdu. Gebouwd in 420-589, was de belangrijkste Boeddhistische tempel in de provincie Sichuan. De gong gaat, het is etenstijd!!

'340193' door schenkel '340193' door schenkel

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Knuffelbeer

schenkel

Ze zijn zo leuk ik kan er wel uren naar kijken helaas de tijd in Chengdu is veel tekort dus gaan we bijna hardlopend door het park moet ook wel want het regent hier vreselijk! Best jammer als je dit een van de hoogtepunten vind van je reis .Maar van de foto,s blijf ik genieten!

'344268' door msangers '344268' door msangers

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Zo moe...

msangers

In het panda opvangcentrum van Bifengxia hebben we een hele dag doorgebracht. Ruim opgezet met een aantal grote pandaverblijven. Na de aardbeving van 2008 zijn veel panda uit Wolong hier opgevangen.