Shanghai Shi

Foto door Reisreporter corriedewinter

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Shanghai Shi

Beste foto's & tips van Shanghai Shi

'1103360' door corriedewinter '1103360' door corriedewinter

ChinaShanghai Shi

ChinaShanghai Shi

Mis Pudong niet in...

corriedewinter

Dit beeld van Shanghai komt regelmatig voorbij, toch laat ik het jullie graag zien. Je kijkt naar de ferry die oversteekt naar Pudong aan de overkant van de Yangtze. In Pudong vind je attracties voor het hele gezin, zoals het Century Park met fietspaden, roeivijvers en minigolfbanen, en het Shanghai Disney Resort. Als je het gewone Chinese familieleven wilt meemaken, loop dan eens door het park. Ook de Oriental pearl tower is een bezoek waard, je hebt een prachtig uitzicht vanaf deze toren. Het Shangri La hotel is wat lager, maar ook daar heb je een mooi uitzicht en het is natuurlijk veel goedkoper. Tip 1: vaar met de ferry over naar Pudong en kijk maar waar je terecht komt. Tip 2: vaar terug en neem vroeg in de avond een riviercruise. Het is minder druk, je ziet het dan langzaam donker worden en uiteindelijk alle verlichting in volle glorie. Gebaand pad? Dat wel, maar toch Columbus, want je weet niet waar je terecht komt.

'1116807' door corriedewinter '1116807' door corriedewinter

ChinaShanghai Shi

ChinaShanghai Shi

Vers gestreken...inkt

corriedewinter

Het is gezellig druk op de kleine voedselmarkt in het oude gedeelte van Shanghai. We maken overal een praatje en kijken onze ogen uit naar de de verschillende bereidingswijzen van voedsel. Dit varieert van hypermoderne barbecues tot deze originele manier van grillen: namelijk met een strijkbout. Ik eet zelf geen vis, maar het zal best lekker zijn voor de liefhebbers.

'1103215' door corriedewinter '1103215' door corriedewinter

ChinaShanghai Shi

ChinaShanghai Shi

O wat ben je mooi in.

corriedewinter

Wat hebben we een plezier gehad met deze oudere dames in een 'buurthuis'in Suzhou. Suzhou staat bekend als het Venetië van het Oosten. Het oude centrum wordt doorkruist door een waternetwerk van 24 kanalen. Het is er druk met vooral Chinese toeristen die niet alleen met een gondel door de kanalen willen varen, maar ook de vele tuinen bezoeken die de stad rijk is. Wij zochten juist de achterafstraatjes op, die vlak langs de kanalen liggen. Hier kijk je zo de huizen in, meestal staan de ramen open. Deze dames en een enkele heer zagen we in een piepklein buurtcentrum, eigenlijk een grote kamer, waar spelletjes zoals mahjong werden gespeeld; er werd stevig gerookt en gekletst. Nadat ik had gezegd dat de dames er zo mooi uitzagen (piaoliang), mocht ik best foto's maken. Ze gingen er echt voor zitten en hadden de grootste lol.

Laat kaart zien