Ningxia en Gansu beste reistijd

Het weer in Ningxia en Gansu

Op reis wil je natuurlijk goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Ningxia en Gansu te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Ningxia en Gansu? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen: op regen of zonneschijn en of het er koud of warm is. Zo ga je altijd voorbereid op reis en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Ningxia en Gansu

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oost-China:
De beste reistijd voor Ningxia en Gansu is april en mei. Voor een reis door een land groter dan heel Europa plan je moeilijk om iedere regenbui heen. In het kort komt het erop neer dat het voor- en najaar de beste reismaanden zijn. De temperatuur is in deze tijd aangenaam, maar stop voor koudere avonden een warme trui in je koffer en vergeet je regenpak niet.


Reisadvies
Voor Ningxia en Gansu geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
29 t/m 31 januari Chinese Nieuwjaar, 1 oktober Nationale Dag.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Ningxia en Gansu

Beste foto's & tips van Ningxia en Gansu

'527594' door Bowral '527594' door Bowral

ChinaNingxia en Gansu

ChinaNingxia en Gansu

Monniken in Xiahe

Bowral

Het absolute hoogtepunt van de viering van het Tibetaans nieuwjaar is de ‘onthulling’ van een gigantische thangka. Dit spektakel speelt zich af in de belangrijkste Tibetaanse kloosters. Wij waren erbij toen dit afgelopen februari gebeurde bij het grote Labrangklooster in Xiahe. Begeleid door duizenden gelovigen dragen tientallen monniken in het vroege ochtendlicht de thangka in een soort processie de tegenover het klooster gelegen berg op. Eenmaal bovenop wordt het doek van circa 30 x 20 meter naar beneden uitgerold. Vervolgens schuiven de monniken een geel ‘gordijn’ weg en komt de geschilderde bodhisattva (‘verlicht wezen’) in al zijn kleur en pracht en praal tevoorschijn. Dit is het moment waarop veel gelovigen massaal in een soort extase geraken. De thangka blijft hooguit een kwartier hangen. Hij wordt dan weer opgerold en op de schouders van de monniken teruggebracht naar de hoofdtempel van het klooster. Pas volgend jaar jaar is het weer te zien …

'501106' door jamievanommering '501106' door jamievanommering

ChinaNingxia en Gansu

ChinaNingxia en Gansu

Danxia National Park

jamievanommering

China is zo veel meer dan miljoenensteden, rode lampionnetjes en tempels. Als je door dit immens grote land reist, kom je het ene na het andere spectaculaire natuurverschijnsel tegen. Voor ons was vooral de natuur de reden om tot drie keer toe (twaalf weken in totaal) naar China af te reizen. In de Chinese provincie Gansu, vlakbij de stad Zhangye, belanden we bij dit spectaculaire natuurverschijnsel; de Danxia rocks ofwel Rainbow rocks genaamd. Vooral tijdens het gouden uur zijn de verschillend gekleurde rotsen super spectaculair. Het park wordt niet aangeprezen in de Lonely Planet, ten onrechte! Het zou China niet zou als er geen geasfalteerde weg door het park aangelegd was, maar dankzij deze weg en bussen heb je de mogelijkheid om binnen de beperkte tijd van het gouden uur het park vanuit verschillende hoeken te bekijken.

'345242' door kellybaetsen '345242' door kellybaetsen

ChinaNingxia en Gansu

ChinaNingxia en Gansu

Om Mani Padme Hum

kellybaetsen

De meest bekende Boeddhistische mantra is: ‘Om Mani Padme Hum’. Deze mantra beschermt tegen gevaar, kan zorgen verlichten, angsten verminderen, gebeden verhoren, geeft positieve energie, helpt geduldig te zijn en verbetert concentratie. De monniken in het Labrang klooster reciteren deze mantra dagelijks vele malen. Ze willen deze mantra het heelal in sturen, zodat elk levend wezen baat heeft van dit gebed. Hoewel deze mantra eigenlijk niet te vertalen is, betekent het vrij vertaald “Looft het juweel dat bloeit in het hart van de lotus”. De wonderschone lotus, bloeit op modderige plaatsen. Waar je ook geboren wordt, je zult een lotusbloem worden. Voor jezelf maar ook voor anderen. Afkomst, status, kleur of religie mag geen reden zijn om iemand te veroordelen. Als dat geen mooie boodschap is voor de wereld dan weet ik het ook niet meer.

Laat kaart zien