Jiuzhaigou Valley

'552991' door sgtravel '552991' door sgtravel

ChinaJiuzhaigou Valley

ChinaJiuzhaigou Valley

Jiuzhaigou Valley

sgtravel

Een mooie kijk op mirror lake in Jiuzhaigou Valley National Park, dit is één van de vele schitterende meren die dit park rijk is. Vele zijn azuurblauw en kristal helder, daarnaast zijn er schitterende watervallen die allemaal éénvoudig te bereiken zijn met bussen en wandelpaden. 1 nadeel ,dit is ook het meest bekende en populairste park in China waardoor je deze schoonheid met duizenden Chinezen moet delen. Maar dit mag de pret zeker niet drukken, want het is er uitzonderlijk mooi!!! (zeker even openen)

'522039' door sgtravel '522039' door sgtravel

ChinaJiuzhaigou Valley

ChinaJiuzhaigou Valley

Five flower lake

sgtravel

Een mooie kijk op five flower lake in Jiuzhai Valley National Park, dit is één van de vele schitterende meren die dit park rijk is. Vele zijn azuurblauw en kristal helder, daarnaast zijn er schitterende watervallen die allemaal éénvoudig te bereiken zijn met bussen en wandelpaden. bij de ingang kun je een combi kaart kopen waar ook de pendelbus is inbegrepen, dit moet je zeker doen aangezien het meest afgelegen meer op ruim 30km van de ingang ligt. In de omgeving van de hoofdingang is een ruime keuze aan accommodaties te vinden.

'521323' door sgtravel '521323' door sgtravel

ChinaJiuzhaigou Valley

ChinaJiuzhaigou Valley

Five flower lake

sgtravel

Een mooie kijk op five flower lake in Jiuzhaigou Valley National Park, dit is één van de vele schitterende meren die dit park rijk is. Vele zijn azuurblauw en kristal helder, daarnaast zijn er schitterende watervallen die allemaal éénvoudig te bereiken zijn met pendelbussen en wandelpaden. 1 nadeel ,dit is ook het meest bekende en populairste park in China waardoor je deze schoonheid met duizenden Chinezen moet delen !!!

'499737' door jamievanommering '499737' door jamievanommering

ChinaJiuzhaigou Valley

ChinaJiuzhaigou Valley

Nourilang waterfall

jamievanommering

In het Nationaal Park Jiuzhaigou, bekend om haar watervallen en meren in fantastische tinten groen en blauw, ligt deze 32 meter brede waterval. Nourailang betekent in het Tibetaans "groot en magnifiek" en dat is hij zeker! Het park is, ondanks de massa Chinese toeristen en hoge entrance fee, zeer de moeite waard om te bezoeken.

'497134' door Charissacarli '497134' door Charissacarli

ChinaJiuzhaigou Valley

ChinaJiuzhaigou Valley

Prachtig Jiuzhaigou

Charissacarli

Als je een reis maakt naar China mag Jiuzhaigou niet ontbreken! Een prachtig national park. Helaas een park met veel toeristen. De meeste mensen gingen met de bus van hoogtepunt naar hoogtepunt. Wij besloten daarom om alles te voet te doen (wat ook prima te doen was). Als je met de bus gaat mis je de mooiste plekken van het park. Wij hebben een hele dag gelopen en de mooiste plekken van het park gezien. En vaak kilometers lang kunnen wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen. Geweldig!

'556175' door sgtravel '556175' door sgtravel

ChinaJiuzhaigou Valley

ChinaJiuzhaigou Valley

Jiuzhaigou Vallei

sgtravel

Een mooie kijk op Jiuzhaigou Valley National Park. Naast de azuurblauwe meren en watervallen waar het park bekend om is, heb je er ook mooi bergen en bossen. Op deze plekken vind je een stuk minder bezoeker, dan bij de watervallen en bijvoorbeeld Five flower lake. Ook deze plekken zijn allemaal éénvoudig te bereiken, met bussen en wandelpaden. bij de ingang kun je een combi kaart kopen waar ook de pendelbus is inbegrepen, dit moet je zeker doen aangezien het meest afgelegen meer op ruim 30km van de ingang ligt. In de omgeving van de hoofdingang is een ruime keuze aan accommodaties te vinden.

'564561' door sgtravel '564561' door sgtravel

ChinaJiuzhaigou Valley

ChinaJiuzhaigou Valley

Jiuzhaigou Valley NP

sgtravel

Een mooie kijk op mirror lake in Jiuzhaigou valley National Park, dit is één van de vele schitterende meren die dit park rijk is. Vele zijn azuurblauw en kristal helder, daarnaast zijn er schitterende watervallen die allemaal éénvoudig te bereiken zijn met bussen en wandelpaden. 1 nadeel ,dit is ook het meest bekende en populairste park in China waardoor je deze schoonheid met duizenden Chinezen moet delen. Maar dit mag de pret zeker niet drukken, want het is er uitzonderlijk mooi!!! (zeker even openen)

'992125' door ThijsVDenBurg '992125' door ThijsVDenBurg

ChinaJiuzhaigou Valley

ChinaJiuzhaigou Valley

Het natuurpark...Jiŭz

ThijsVDenBurg

In de deelstaat Sichuan is de bekende stad Chengdu te vinden die veel toeristen aandoen voor de relaxte sfeer en het bekijken van de panda's. Maar 250 km ten noorden van deze megapool ligt een prachtig natuurpark, Jiŭzhàigōu valley, genaamd. Door de westerse toerist iets minder bezocht dan de autonome toeristen. Met busladingen komen de Chinezen bij goed weer naar het park. Maar naast de hotspots waar het ouderwets wringen is voor een foto kun je je verlaten wanen in andere stukken van het park. Het park staat bekend om het kraakheldere water wat van de bergen omlaag komt en turquoizen en felgroene meren vult. Oude boomstammen die op diepte liggen kun je glashelder zien. Maar ook de vele watervallen zijn het lust voor het oog en doen denken aan het Plitvice natuurpark in Kroatië. het hoogteverschil in het park is meer dan 1000 meter wat bijna iedereen aflegt met parkbussen die naar boven en beneden rijden. ook te voet te doen en adn kun je bijna niemand tegen. Wij stonden in een zonnetje van de meren te genieten, in de mist en regen van de waterval en bovenaan was het een wit winters landschap. Het park ligt in een autonome Tibetaanse prefectuur, wat je terugziet in de omgeving en de mensen. Er wonen zelfs mensen in het park. Het gebaande pad is om dit stukje natuurpracht als een dagtrip te doen. Overnachten in het park mag officieel niet maar er zijn her en der buiten het park wat bureautjes die je aan een contact kunnen helpen in het park. Zo sliepen wij bij een oud Chinees vrouwtje in een houten Tibetaans uitziend huisje in het park. Communiceren ging met handen en voeten maar we werden in de watten gelegd. Avond eten en ontbijt en warme thee voor het slapen gaan. Een fantastische ervaring, zeker met het uitzicht over het park tot de duisternis inviel. Een wandeling maken was alleen niet toegestaan want er lopen parkwachters rond, als we gezien zouden worden dan was het linea recta buiten de parksgrenzen. In de ochtend het park nog gedeelte voor jezelf was een klein geschenk.