Huangshan

Huangshan is beroemd om zijn prachtige landschap, de mooie zonsopkomst en -ondergang, mooi gevormde bergpieken en de vormen van de Huangshan pijnbomen. Huangshan City is opgericht als schilderachtig steungebied voor de Yellow Mountain en heeft vele Hui dorpjes. Op de toppen van de vele bergen heb je een schitterend uitzicht. Tegenwoordig gaan er verschillende kabelbanen naar boven en beneden.

Informatie over Huangshan

Beste foto's & tips van Huangshan

'519681' door elskuiper '519681' door elskuiper

ChinaHuangshan

ChinaHuangshan

Net een pentekening

elskuiper

Veel Chinese kunstenaars hebben zich laten inspireren door de Gele Bergen. Tussen de pentekeningen van China zit er altijd wel eentje van deze bergen. Met uitzichten zo ver het oog kan kijken of juist in de mist met vogels, zoals ook deze foto.

'519794' door elskuiper '519794' door elskuiper

ChinaHuangshan

ChinaHuangshan

Tuinen van Xidi

elskuiper

In de buurt van Huangshan liggen de Huizhou dorpjes. Deze dorpjes waren ooit van de rijke kooplui in China en de witte huisjes met zwarte daken zijn zijn kenmerkend voor de Anhui regio. De dorpjes zijn Unesco werelderfgoed en de dorpjes Xidi en Hongcun zijn populaire trekpleisters. Rondom het dorpje Xidi liggen tuinen die uitlopen in heuvels, hier kan je even ontsnappen aan de massa en heb je een prachtig uitzicht over het dorp.

'549105' door Dragonfly '549105' door Dragonfly

ChinaHuangshan

ChinaHuangshan

Eindeloze trappen

Dragonfly

In de gele bergen hebben we gedurende een dag alle weertypen zo'n beetje gehad. We begonnen met zware mist toen we langzaam boven een bepaalde hoogte grens uitkwamen. Na de mist kwam de zon er door. Toen kwam er regen. 's middags nog flarden mist en zon en tijdens onze uren durende afdaling kwam langzaam de zon er weer door. De gele bergen vragen veel van je conditie. Trappen naar boven en naar beneden. Het licht doet de rest en geeft zo verschillende foto's een verschillende sfeer, die ik graag benadruk.

Laat kaart zien