Hainan

Foto door Reisreporter Dragonfly

Yukon, in het uiterste noordwesten van Canada, is belachelijk groot. Wij hebben in tien dagen ruim 5000 kilometer afgelegd om de mooiste plekken en routes te zien. Op die routes zijn, afgezien van oogstrelende natuur, geen voorzieningen. Er liggen een paar kleine dorpen op de kaart, met coole namen als Little Salmon, Destruction Bay en Beaver Creek. Stel je er niet te veel van voor - meer dan twee huizen of een loods is het vaak niet. In Yukon wonen zelfs zo weinig mensen dat het geen offi  ciële provincie is maar een territory, zonder eigen bestuursrecht. Was Yukon vroeger het terrein van goud- en zilverzoekers, tegenwoordig wordt er ?ink in het toerisme geïnvesteerd, met ‘Larger than life’ als slogan. Daar is niks van gelogen. Ga je hiken, dan ben je direct in ongerepte natuur, met elanden, wolven en beren. Raften, kajakken, bergbeklimmen en vissen behoren tot de andere activiteiten waarvoor je als outdoorfanaat het rijk alleen hebt, idealiter met een voorstelling van het noorderlicht als grote finale.

 

Informatie over Hainan

Beste foto's & tips van Hainan

'549790' door Dragonfly '549790' door Dragonfly

ChinaHainan

ChinaHainan

Parels

Dragonfly

Aan het strand op het eiland van Hainan lopen dames die parelkettingen en armbanden verkopen. De parels zijn natuurlijk kweekparels, maar ze zijn best mooi en ze kosten bijna niets voor onze begrippen. Voor hen is het pure ernst. Het is hun enige inkomstenbron en dat is niet veel. Slapen doen ze in hangmatten en oude tenten aan het strand.

'549345' door Dragonfly '549345' door Dragonfly

ChinaHainan

ChinaHainan

Hainan...'Strandparad

Dragonfly

Na vele omzwervingen, foute bussen, overstromingen en bijna een ongeluk met onze trein, die ik later nog eens zal bloggen, besloten we een laatste week aan het strand te verblijven. We nemen dus het vliegtuig naar Hainan. Daar aangekomen blijkt onze bestemming er een van alleen resorts aan de kust met voornamelijk Chinese toeristen. De stranden zijn mooi met alles er op en er aan. Helaas zonder authenticiteit. Geen oude dorpjes of iets dergelijks. Culinair is het wel erg leuk. Aan het strand eet je simpele visgerechten van de grill en de natuur is prachtig. Deze foto maakte ik aan het grote strand.

'549832' door Dragonfly '549832' door Dragonfly

ChinaHainan

ChinaHainan

Colourful beetle

Dragonfly

Wat erg leuk was op Hainan was de insectentuin. Dit kevertje was niet meer dan 2 cm groot met geweldige kleuren. De tuin heeft prachtige grote vlinders en wandelende takken en slangen. Als je van macro fotografie houdt kan je je hier zeker enkele uren vermaken. Als je ze niet kan vinden, helpen kinderen mee de insecten te vinden.

Laat kaart zien