Hainan image

Hainan


Reisgids

Hainan
China
Dragonfly

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Hainan is een eiland in de Zuid-Chinese Zee dat tevens de kleinste provincie van China uitmaakt. Hainan wordt van het Chinese vasteland, de meest nabije zuidelijke provincie Guangdong, gescheiden door de Golf van Tonkin en de Straat van Hainan. Het behoort wel tot het zogenoemde 'vasteland van China'. De oppervlakte is 33.920 km², en de provincie telt 8.030.000 inwoners (2002). Het Li-volk, de oorspronkelijk bewoners van Hainan, bestaat tegenwoordig uit ongeveer 1,1 miljoen mensen.

De grootste plaats van het eiland, tevens hoofdstad van de provincie, is Haikou. Het hoogste punt van het eiland is de Wuzhi Shan (1.867 meter). Verder zijn Boao (gelegen in de stad Qionghai) en Sanya de belangrijkste plaatsen van Hainan. In Boao vindt jaarlijks het Boao Forum for Asia plaats en Sanya was de gastheer van de Miss World-verkiezingen in 2003 en 2004. Sanya is vooral in trek bij Russische toeristen.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Beestjes
Beestjes
Hainan
Dragonfly
Colourful beetle
Colourful beetle
Hainan
Dragonfly
Parels
Parels
Hainan
Dragonfly

Praktisch

  • Tijdsverschil: Helaas hebben wij geen tijdsverschil genoteerd voor Hainan

  • Hainan – welke stekker heb je nodig?

    Ga je op reis naar Hainan, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Hainan gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

    Stekker type AStekker type IStekker type G