Hainan

Foto door Reisreporter Dragonfly

Hainan is een eiland in de Zuid-Chinese Zee dat tevens de kleinste provincie van Hainan uitmaakt. Hainan wordt van het Chinese vasteland, de meest nabije zuidelijke provincie Guangdong, gescheiden door de Golf van Tonkin en de Straat van Hainan. Het behoort wel tot het zogenoemde 'vasteland van Hainan'. De oppervlakte is 33.920 km², en de provincie telt 8.030.000 inwoners (2002). Het Li-volk, de oorspronkelijk bewoners van Hainan, bestaat tegenwoordig uit ongeveer 1,1 miljoen mensen.

De grootste plaats van het eiland, tevens hoofdstad van de provincie, is Haikou. Het hoogste punt van het eiland is de Wuzhi Shan (1.867 meter). Verder zijn Boao (gelegen in de stad Qionghai) en Sanya de belangrijkste plaatsen van Hainan. In Boao vindt jaarlijks het Boao Forum for Asia plaats en Sanya was de gastheer van de Miss World-verkiezingen in 2003 en 2004. Sanya is vooral in trek bij Russische toeristen.

Informatie over Hainan

Beste foto's & tips van Hainan

'549790' door Dragonfly '549790' door Dragonfly

ChinaHainan

ChinaHainan

Parels

Dragonfly

Aan het strand op het eiland van Hainan lopen dames die parelkettingen en armbanden verkopen. De parels zijn natuurlijk kweekparels, maar ze zijn best mooi en ze kosten bijna niets voor onze begrippen. Voor hen is het pure ernst. Het is hun enige inkomstenbron en dat is niet veel. Slapen doen ze in hangmatten en oude tenten aan het strand.

'549345' door Dragonfly '549345' door Dragonfly

ChinaHainan

ChinaHainan

Hainan...'Strandparad

Dragonfly

Na vele omzwervingen, foute bussen, overstromingen en bijna een ongeluk met onze trein, die ik later nog eens zal bloggen, besloten we een laatste week aan het strand te verblijven. We nemen dus het vliegtuig naar Hainan. Daar aangekomen blijkt onze bestemming er een van alleen resorts aan de kust met voornamelijk Chinese toeristen. De stranden zijn mooi met alles er op en er aan. Helaas zonder authenticiteit. Geen oude dorpjes of iets dergelijks. Culinair is het wel erg leuk. Aan het strand eet je simpele visgerechten van de grill en de natuur is prachtig. Deze foto maakte ik aan het grote strand.

'549832' door Dragonfly '549832' door Dragonfly

ChinaHainan

ChinaHainan

Colourful beetle

Dragonfly

Wat erg leuk was op Hainan was de insectentuin. Dit kevertje was niet meer dan 2 cm groot met geweldige kleuren. De tuin heeft prachtige grote vlinders en wandelende takken en slangen. Als je van macro fotografie houdt kan je je hier zeker enkele uren vermaken. Als je ze niet kan vinden, helpen kinderen mee de insecten te vinden.

Laat kaart zien