Guangxi en Guizhou

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Guangxi en Guizhou image

Fietsen in Yangshuo!

Guangxi en Guizhou
China
Channeke

Fietsen in Yangshuo!

15 oktober 2014
Vanmorgen zijn we om 9:00, na een rustig ontbijt vertrokken. Er stond een fietstocht op het programma voor vandaag. Na twee minuutjes wandelen van ons hotel kwamen we bij het plaatselijke fietsenverhuurbedrijfje. Hier kon ieder zijn of haar fiets uitzoeken. Er stond een rij met mountainbikes voor ons klaar, toch bood de aardige meneer van het bedrijfje ons ook damesfietsen aan. Ik verkoos dus toch maar de comfortabele damesfiets boven de mountainbike. Het is een stuk fietsen dacht ik nog, dan is een damesfiets wat prettiger….. Nou, hier kreeg ik al snel spijt van! J

Billy, onze lokale gids, ging voorop en de mecanicien fietste achter ons aan. Billy spreekt een klein beetje Nederlands en roept.....Billy lekker fietsen! Billy voorop! Hilarisch om te horen maar erg lief dat hij zo zijn best doet om Nederlands tegen ons te spreken.

Daar gingen we op pad, gelijk met twintig mensen over een super drukke rotonde, doodeng maar dit moet je meegemaakt hebben zeggen we dan maar J. Gelukkig is iedereen veilig aan de overkant gekomen.

De mountainbike was best van pas gekomen, aangezien 90% van de rit offroad was!! Ik kan je vertellen, dat is op een damesfiets, zonder versnellingen, niet handig....... . Toch maakte het uitzicht veel goed. Wat is dat karstgebergte toch prachtig. Echt zo mooi! Na ongeveer 10-12 km fietsen zijn we gestopt bij onze lunchplaats. Een restaurant aan de rand van een van de Karsten. Hier kregen we de mogelijkheid om naar boven te klimmen via 800 treden of lekker in de tuin een koud colaatje drinken. Jullie raden vast al waar ik voor heb gekozen..... Na deze barre tocht heb ik lekker kunnen relaxen in de tuin.

Na de klim van de anderen hebben we gezamenlijk onze heerlijke lunch genuttigd en zijn we weer vertrokken op onze 'stalen rossen' richting het hotel. Onderweg hilarische taferelen van Chinezen op tandems en de plaatselijke bevolking die hun ogen uitkijkt naar een stel toeristen op de fiets die naar verhouding wel erg snel fietsen! Ook al hebben wij er aardig het tempo in, krijgt de Chinese bevolking het hoe dan ook altijd voor elkaar om voor je snufferd te gaan rijden. Soms grappig maar soms word je er ook echt gek van!

Kortom: een fietstocht langs de Karstgebergte van Yangshuo mag je niet missen maar kies echt de mountainbike! J.

Foto's

3bf7e.jpg
3bf7e.jpg
Channeke
e829e.jpg
e829e.jpg
Channeke
03b78.jpg
03b78.jpg
Channeke