Guangxi en Guizhou image

Guangxi en Guizhou


Beste reistijd

Guangxi en Guizhou
China
Ilse

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Guangxi en Guizhou

Het weer in Guangxi en Guizhou

Op reis wil je natuurlijk goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Guangxi en Guizhou te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Guangxi en Guizhou? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen: op regen of zonneschijn en of het er koud of warm is. Zo ga je altijd voorbereid op reis en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Guangxi en Guizhou

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer
 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Guangxi en Guizhou:De beste reistijd voor China is april, mei, september en oktober. Voor een reis door een land groter dan heel Europa plan je moeilijk om iedere regenbui heen. In het kort komt het erop neer dat het voor- en najaar de beste reismaanden zijn. De temperatuur is in deze tijd aangenaam, maar stop voor koudere avonden een warme trui in je koffer en vergeet je regenpak niet. De omgeving van Tibet kan vanwege de grote hoogte het best bezocht worden in de zomer omdat de temperatuur dan het meest aangenaam is. Het is er dan warm, droog en zonnig. Aangezien de zomer ook de drukste tijd is, is de beste reistijd mei, juni en september.