Guangxi en Guizhou

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Guangxi en Guizhou image

Gezonden naar de juiste plaats

Guangxi en Guizhou
China
Janhermens

Gezonden naar de juiste plaats

Vandaag, 23 okt., hadden we een vrije dag. We zijn weer gaan fietsen door de prachtige omgeving van Yangshuo. Allereerst naar Paulien, Karst en hun tweejarig zoontje Pelle die hier een guesthouse (Giggling Tree) hebben. Ze waren begin van dit jaar in het programma 'Onverwacht Bezoek' van de EO. We werden hartelijk door hen ontvangen en het was leuk om hun ervaringen te horen. We ontmoetten daar ook een Nederlands echtpaar met hun geadopteerde dochtertje uit China. Ze gingen bewust steeds terug naar dit land om haar het China-gevoel te laten behouden.

Vervolgens fietsten we, wat een toeval weer, naar een Koreaans echtpaar die 8 geadopteerde en tevens gehandicapte kinderen in huis hadden. We werden gastvrij ontvangen, een meisje met het Down-syndroom ging gelijk op Christiens schoot zitten. Vertederend om te zien!
In het gespek kwam aarzelend naar voren dat ze Christen waren, waar hier niet iedereen openlijk voor uit kan of durft uit te komen. In deze omgeving zijn er ongeveer 10, vandaar dat ze een huiskerk vormen.
Een erg geleerde man (professor) en toch alles opgeven om deze kinderen een toekomst te bieden. Ontroerend, we voelden ons weer naar de juiste plek gezonden!
Bescheiden als ze waren, weigerden ze aanvankelijk onze steun, maar als gift van God werd het juist, óók het gesprek, iets heel bijzonders!
China is zo groot en heeft zo'n grote bevolking en desondanks kwamen wij al fietsend langs dit gezin! Indrukwekkend, ontroerend, vertederend, het maakte ons stil!

In ons hotel heeft de receptioniste een botziekte, ze wordt 's morgens gedragen en op de balie gezet. Ze zit op haar middel, het onderlichaam zoals wij het hebben, is nauwelijks aanwezig.
Haar aanwezigheid is duidelijk zicht- en voelbaar: ze is een intelligente, erg spontane en vrolijke meid, ondanks haar handicap. We hebben zelden zoveel vrolijkheid gezien!

Morgenvroeg gaan we naar Ping'an. Hier zijn de hoogste en meest uitgestrekte rijstterrassen ter wereld. We zullen verblijven in het 'Liqing Guesthouse' (http://www.liqinghotel.com). Of het een echt hotel is, weten we nog niet, het kan ook weer een hutje op palen zijn!
Nu gaan we eten en genieten van een heerlijke verse juice.

Foto's

e065d.jpg
e065d.jpg
Janhermens
fe9c8.jpg
fe9c8.jpg
Janhermens
8dcd5.jpg
8dcd5.jpg
Janhermens