Beijing

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beihai Park, een parel in Beijing

Beijing,
China


Nog niet getipt op reisreporter, en toch zó de moeite waard: het Beihai Park in hartje Beijing. Heb je de Verboden Stad en het Zomerpaleis al gezien, ben je al naar de Muur geweest, en heb je de tijd? Ga dan zeker een bezoek brengen aan dit prachtige park, een oase van groen en verkoeling in de hete zomer van Beijing. Je zult er niet veel toeristen aantreffen, maar wel veel locals voor wie dit een zeer geliefd park is.
Het Beihai Park is meer dan 1000 jaar geleden aangelegd als Keizerlijk park ten tijde van de Liao dynastie, en is het oudste, grootste en best geconserveerde klassieke keizerlijke park van China. Door de jaren heen is het park beïnvloed door de verschillende dynastieën die volgden, en die er hun sporen hebben achtergelaten. Daardoor is in het park veel cultuur te bewonderen: historische en Boeddhistische tempels, paleizen en paviljoens, de Negen Draken muur (1402) en de enorme Witte Pagoda (1651) op de top van de witte pagoda heuvel in het midden van het park. Je komt bij deze pagoda door je met een bootje over het grote meer te laten varen dat midden in het park ligt. Dat alleen al is een heerlijkheid in zomers Beijing met meer dan 30 graden Celsius. Het uitzicht over de stad is vanaf deze heuvel schitterend.
Je bevindt je hier op historische grond: ooit was dit park het centrum van Dadu, de hoofdstad van het Mongoolse Rijk onder de Yuan Dynastie.
Het is heerlijk om een dagje in dit park rond te dwalen, de oude Chinese cultuur op je in te laten werken, en intussen te genieten van al het groen en de boottocht over het meer. Pekinees te zijn onder de Pekinezen, met een potje verse yoghurt op een terras. Persoonlijk vind ik dit een mooier park dan het Zomerpaleis en de Verboden Stad, en veel minder toeristisch.
Er zijn verschillende ingangen: de hoofdingang (south gate) aan de Wenjin Jie, 500 meter van de achteruitgang van de Verboden Stad. Hier betaal je 20 yuan entree. Je kunt ook de north gate nemen, aan de Ti 'AnMen West Street, daar kost het 10 yuan. Dagelijks geopend van 06 - 22 uur. [url="http://www.beijingservice.com" target="_blank"]www.beijingservice.com
[/url]