Ban Lung

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ban Lung image

Ban Lung

Ban Lung
Cambodja
Ciske

Andere wereld

Na 'n overnachting in Stung Treng zijn we 's morgens naar Banlung vertrokken. meer dan 2 uur over 'n zandweg met gaten en kuilen en heel veel rode stof. We hebben 'n leuke lodge in de jungle met electriciteit en warm water van 's avonds 6 tot 9.
De eerste dag willen we gaan zwemmen in het meer maar het is chinees nieuwjaar dus het ziet er zwart van de mensen , ddan maar een wandeling om het meer gemaakt. Nog een waterval bezocht wat altijd wel leuk is. De volgende dag hebben we een trekking gemaakt naar een hill tribe dorpje. Prachtig je loopt door velden en bossen en bekijken huisjes en landerijen.
Na 'n paar uur lopen komen we bij het dorpje aan. het is best een groot dorp en het is maar goed dat we op advies van de hotel manager geen kinderkleding meegenomen hebben want dat was nooit genoeg geweest en veel te zwaar om uren mee te lopen. We lopen rond en je kunt goed merken dat ze nog zelden toeristen gezien hebben vooral de kinderen. Ze beginnen te huilen en vluchten hun hut in als ze ons zien en als ik ook nog m'n camera uit de tas haal schrikken ze helemaal.
Desondanks schiet ik toch 'n paar leuke plaatjes. Na 'n uur rond gelopen te hebben moeten we naar het andere eind van het dorp want daar worden we opgehaald. De gids zecht dat we maar even bij z'n oom voor de hut moeten wachten. Ik zie daar 'n oude vrouw en wat kinderen en haal m'n zak ballonnen uit de tas. Dat slaat aan in no time heb ik 20 kinderen om me heen ik blaas de balon op en laat hem dan met een piepend geluid leeg lopen. Wat een herrie en wat een plezier. Dan bedenk ik me dat ik nog brillen heb. Ik geef er eentje aan de oude vrouw en probeer haar uit te leggen dat ie voor ver af is. In een keer klaart haar gezicht op want ze kan veel verder kijken dan normaal. Dus dan komen de oude mensen om me heen staan Hilariteit alom, wat hebben we gelachen samen met die mensen , het ijs was gebroken. Jammer genoeg had ik niet voor iedereen een bril.
De dag daarna zijn we met de manger van het hotel naar een schooltje gegaan en hebben daar kinderkleding , schriften en pennen uitgedeeld. het is ongelooflijk hoe blij je de kinderen er mee maakt. daarna de markt in Banlung , hier moet je een sterke maag hebben je ziet vanalles van komplete varkenskoppen tot vissen met heel veel vliegen.
We zitjn nu in Laos na 'n lange reis van 7 uur met auto en boot. Maar wat een heerlijk rustig land na al dat getoeter en gerace in cambodja. We zitten op het grootste eiland Done Khong. Kijken wat hier te beleven is.

Groetjes Gert