Angkor en Siem Reap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Angkor en Siem Reap image

Angkor en Siem Reap

Angkor en Siem Reap
Cambodja
Jonneke

Er is er een jarig hoera, hoera.

Het is een gek iets, hier jarig zijn.. Maar wel super tof!
Vanochtend om half 6 opgestaan en lekker Thais ontbeten -> yoghurt met fruit en banana pancakes, jummie!
Vervolgens met een tuktuk naar het toeristenbureau waar de bus op ons zou staan wachten om ons bij de Cambodiaanse grens letterlijk en figuurlijk af te zetten. Natuurlijk was 'ie een half uur te laat, maar dat zijn we onderhand wel gewend..
In de bus vroeg onze reisleidster (een rasechte ladyboy) of we hulp nodig hadden met ons visa. Dat wilden we wel aangezien we al heel wat enge verhalen hadden gehoord over de corruptie bij de grens ( afgeluisterd, achtervolgd, paspoorten afgepakt (?!) ) Dus uiteindelijk wel iets te veel betaald, maar het scheelde ons iniedergeval een hoop rompslomp (prachtig woord). Toen de grens over met ons gloednieuwe, versgeperste visa waar we vervolgens weer lekker lang mochten wachten op de volgende crappy bus. We hobbelden heerlijk weg in ons busje over de onverharde weg en zagen dat Cambodja toch echt wel veel armoede kent! Daarnaast kregen we allerlei enge verhalen te horen van onze nieuwe reisleider (een Cambodioos) over mensen wiens vingernagels eruit werden getrokken als ze niet hard genoeg doorwerkten & vervolgens langzaam werden verdronken en kinderen die hun hele familie moesten uitmoorden. En dat nog maar 30 jaar geleden!!! Echt ongelofelijk! Door het werk bij oxfam wist ik al wel redelijk wat over Cambodja, maar zulke verhalen blijven weerzinwekkend!
Toen we even een tussenstop hadden in een klein dorpje besloten Simone en ik een stukje rond te gaan lopen. We voelden ons wel hele erge toeristen en schaamden ons bijna om foto's te maken. Maar iedereen was super vriendelijk en voor de kinderen waren we een soort van attractie. Op een gegeven moment zaten we even ergens en toen kwamen er meteen een stuk of 10 kinders aangerend om met ons te praten. Marina, een van de kinderen, jaartje of 8, was echt zo'n zakenvrouwtje die ons vanalles probeerde te verkopen, heel grappig om te zien. Toen we vertelden dat we uit Nederland kwamen en ik haar vervolgens een paar euro centen gaf was ze helemaal in haar nopjes en gaf ze me meteen 2 zelfgemaakte armbandjes, echt super lief! Dus die koester ik nu als verjaardagskadootjes, haha.
We zitten nu in een super de luxe hotel voor 4 dollar per nacht.. toch wel lekker dat alles hier zo goedkoop is!
Straks gaan we even lekker wat drinken en daarna lekker naar bed. Slapen zal wel lukken vanavond!
Tot de volgende keer!
Liefs.

ps. super grappig trouwens.. gisteren zaten we voor ons hotel te chillen (in het centrum van Bangkok) en toen kwam er ineens een man met een baby olifant langslopen! en toen dachten we: woooow nu zijn we ECHT in Thailand! :D NICE!