Angkor en Siem Reap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Angkor en Siem Reap image

Angkor en Siem Reap

Angkor en Siem Reap
Cambodja
Laidbackfool

Overstromingen in Cambodja

Chaosss! Om 4 uur de wekker voor het vliegtuig naar Cambodja. Blijkt t dat we op het verkeerde vliegveld stonden. En dat terwijl het vliegtuig over een uur al vertrekt!! We zouden het toch nog wel halen?? Taxi?!?! Met pijn en moeite toch gehaald! Want we hadden Cambodja echt niet willen missen!!

Alles wat je je voorstelt over Cambodja is waar! Nu was het zelfs een beetje extra bijzonder en heftig om er te zijn. In het vliegtuig zag je namelijk al dat 3 kwart van het land onderwater was gelopen. Overstromingen teisterde het land de afgelopen weken.
We werden met scooters naar het hotel gebracht. Wat een indrukwekkend land is het hier, huizen onderwater, overal tempels, koeien die uitgehongerd over straat zwerven en spelende kinderen die door de overstromingen buitenzwembaden creëerden. Auto’s zie je hier haast niet maar brommers en scooters zijn hier in overvloed.
De hele reis in Cambodja hebben wij ons dan ook verplaatst achterop een scooter.
Angkor Wat met zijn vele tempels waarvan Ta Phrom de aller mooiste is, was geweldig. Grote bomen lopen dwars door de tempels heen, apen die er op klauteren. We voelden ons even Indiana Jones.
s’Avonds zijn we met twee locals wezen stappen. Deze brachten ons naar plekken waar geen enkele toerist komt. Je zat hier echt tussen de bevolking aan de drank en gedroogde worst. Discotheek in, discotheek uit. De vrouwen hier schreeuwen om aandacht en hangen echt aan je kleding. Het is hier schijnbaar normaal om zomaar betast te worden door bergen vrouwen? Al is het natuurlijk alleen maar omdat ze ons zien als rijke westerlingen.
Toen wij Cambodja weer verlieten was het water wat wij zagen vanuit het vliegtuig compleet verdwenen.