Angkor en Siem Reap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Angkor en Siem Reap image

Angkor en Siem Reap

Angkor en Siem Reap
Cambodja
Janhermens

Onze reis voor dit jaar: fietsen in Bangkok, varen over de Mekong naar Saigon, Cambodja en China

Op zondag 9 oktober is het dan weer zover, de koffers staan nu al gepakt, de reisroute is weer helemaal uitgestippeld.
Op maandag 10 okt. worden we op het vliegveld van Bangkok opgehaald en naar hotel 'Villa Cha Cha' gebracht.
We hebben twee jaar geleden een halve dag gefietst door de stad en dat is ons toen zo goed bevallen, dat we dat deze keer een héle dag gaan doen! De totale afstand is 100 km., maar schrik niet, we hoeven er maar 40 écht te fietsen. De rest gaat per trein en over het water. Vooral op deze dag verheugen we ons enorm.
Op woensdag 12 okt. vliegen we naar Siem Reap in Cambodja. We verblijven in hotel 'Casa Angkor'. Van hieruit zullen we 'Angkor' bezoeken met z'n vele tempels, vaak overwoekerd door het oerwoud.
Ook hier gaan we een dag fietsen door de prachtige omgeving en zullen we op een van de dagen twee Cambodjaanse vrouwen ontmoeten die we iets vanuit Nederland moeten overhandigen. We hebben ze al via mail gevraagd voor ons een mooi, knus restaurantje te zoeken. Natuurlijk hebben we hun ook meteen uitgenodigd met ons mee te eten. We zijn benieuwd!
Zaterdag 15 okt. varen we in ongeveer vijf uurtjes over het 'Tonle Sap' meer naar Phnom Penh, waar we in hotel 'Kambuja Inn' logeren. Van hieruit bezoeken we de 'Killing Fields' en diverse musea. De Zilveren Pagode zullen we niet vergeten, gebouwd van.....5000 kg. zilver!
Eén van de hoogtepunten van deze reis wordt de boottocht over de 'Mekong' rivier van 'Phnom Penh' via 'Chau Doc' naar 'Can Tho' in Vietnam. De totale boottocht duurt 3 dagen, waarbij we steeds op de oevers in een hotel zullen overnachten ('Chau Doc': hotel 'Chau Po', 'Can Tho': hotel 'Kim Tho'). Hier bezoeken we ook weer de drijvende markt van 'Cai Rang' en het eiland 'Vinh Long'.
Op woensdag 19 okt. komen we dan laat in de middag aan in 'Saigon', waar we twee nachten verblijven in hotel 'Mifuki'. Heerlijk om weer twee dagen door de stad te wandelen, markten te bezoeken en vooral dat heerlijke Vietnamese eten!
Op vrijdag 21 okt. vliegen we laat in de middag via 'Hong Kong' naar 'Guilin' in China.. Hier wacht een auto die ons in twee uurtjes naar 'Yangshuo' brengt, we komen dus laat in de avond aan. Hier blijven we vier nachten in hotel 'Mountain Retreat', waar we twee jaar geleden ook al verbleven, een hotel aan de 'Yulong' rivier. Op zaterdag gaan we dan ook weer fietsen en met een vlot over deze rivier.
Dan volgen er twee vrije dagen, die we willen besteden aan een bezoek aan Paulien, Karst en Pelle, die zelf een guesthouse hebben ('The Giggling Tree') én aan het gezin met de vele geadopteerde en gehandicapte kinderen. Hoe zal het met hen zijn na twee jaar? We gaan ze verrassen en niet alleen met ons bezoek!
Van dinsdag 25 tot vrijdag 28 okt. maken we met een auto een tour 'langs vergeten dorpjes'. We verblijven in 'Zghoxing' in het gelijknamige hotel en in 'Chengyang' in hotel 'Dong Village'. We zitten hier weer te midden van de meest uitgestrekte rijstvelden.
Na één overnachting in 'Guilin' vliegen we op zaterdag 29 okt. naar 'Guangzhou' ('Canton') waar we nog twee nachten blijven in hotel 'Jiangyue'. Via 'Peking' vliegen we dan maandag 31 okt. weer terug en zullen we diezelfde dag weer aankomen op Schiphol.