Bhutan reisblogs

vervolg

Dotterbloem is er nu(tot 20 mrt 2011) Gepost op 20 mrt 111 reacties

Nadat de anderen naar het Tiger Nest zijn vertrokken ga ik samen met nog iemand anders van de groep terug naar het hotel .Eerst nog twee uurtjes slapen en dan samen op stap. Eerst Paro verkend en alle betere handcraft zaakjes bezocht. Daarna zowaar een plekje gevonden (met wat moeite) waar we een sandwich kunnen krijgen voor de lunch en daarna weer naar boven naar het festival. Daar is duidelijk het eind in zicht en er blijkt weer een soort boeddha te zijn neergezet (met een monnik in) waar iedereen voor in de rij gaat staan om langs te lopen en de sjaal te aaien (of zoiets).
De kinderen lopen volop met een geweertje als favoriet speelgoed. Ik zie ook jonge monniken met zo'n ding lopen en voor mijn gevoel gaat dit tegen alle regels van vreedzaam boeddhisme in. Maarja, de kids zijn hier niet anders dan bij ons.
Vanmorgen (zondag 20 maart) de groep naar het vliegveld gebracht en ik blijf, dankzij een vol vliegtuig) nog twee dagen alleen in Paro. Heb een ander hotel gevraagd in het dorp en zit nu in een luxe suite met goed internet een dagje uit te rusten. De gids wilde twee dagen voor me inplannen, maar dat heb ik vriendelijk doch beslist afgewezen. Ben aan een dag rust toe en heb vanmiddag lekker een paar uurtjes geslapen. Morgen komt de gids weer en hij heeft, als het goed is, een niet te lastige wandeltrip voor me uitgezocht.

Al met al vind ik Buthan heel mooi...wel minder spiritueel dan ik had verwacht. De reis is tot nu toe super verlopen en ik verwacht dat zeker steden als Paro en Bhutan al vlug hun traditionele identiteit gaan verliezen. Ik zie veel jongeren die geen traditionele kleding meer dragen maar laaghangende spijkerbroek met punkie haar.
Het eten is over het algemeen prima, maar eentonig. Voor de toeristen niet spicy, maar juist daarom een beetje smakeloos. In het hotel waar ik nu zit is het eten heel smakelijk gelukkig.

Een probleem voor Bhutan is het aantal straathonden. Vooral 's nachts word je gek van hun geblaf. Gelukkig slaap ik vrijwel altijd heel goed, maar in de groep is heel wat geklaagd over die blaffende honden.

Meer details over de reis volgen volgende week, met een verwijzing naar foto's.

Dotterbloem Positie 14542 (0 p.) Lid sinds 05-03-2011 Foto's en tips: 2 Blogs: 3 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

na 14 dagen Bhutan
0 1
Gepost op 20 maart
Bhutan
voorbereidingen
0 3
Gepost op 05 maart
Bhutan

Reacties bij deze blog

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

Goede reis terug!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.