Kabul

'146565' door robp '146565' door robp

AfghanistanKabul

AfghanistanKabul

Kleermakers

robp

Een nostalgisch plaatje uit 1978. Omdat mijn paar tijdelijke reisgenoten er niet op uit durfden, trok ik alleen de stad en het land in. In tegenstelling tot de verwachting waren de Afganen uiterst vriendelijk en gastvrij. Ik werd overal uitgenodigd, zonder dat we een woord konden communiceren. Zo ook hier door de kleermakers. De naaimachine maakte plaats voor thee.

'216685' door hetmoment '216685' door hetmoment

AfghanistanKabul

AfghanistanKabul

Afghanistan - De...sl

hetmoment

Vet, vet, veel schapenvet. Dat is het menu van de slagers nin deze landen. Deze man had en hele rij met hele en halve schapen hangen. En uiteraard met de nodige vliegen. Gelukkig konden we het vlees goed braden, en... niet te veel over nadenken.

'65846' door fischerboxtel '65846' door fischerboxtel

AfghanistanKabul

AfghanistanKabul

Kabul november 2004

fischerboxtel

November 2004 ben ik samen met een vriend vanuit Pakistan naar Kabul gereisd. Deze foto is genomen in west Kabul. Rugzaktoeristen waren ze niet gewend. Toch was men over het algemeen zeer vriendelijk. Toch kan ik van geluk spreken dat ik dit nu hier schrijf. Niet nadoen dus.

'333671' door Kymmie '333671' door Kymmie

AfghanistanKabul

AfghanistanKabul

Modern

Kymmie

Social media is echt iets van de laatste tijd. Je bent tegenwoordig helemaal hip als je een smartphone hebt. Of ze smartphones hebben in Afghanistan weet ik niet (vast wel), maar deze jongen met zijn mobieltje was in ieder geval erg populair. Het contrast tussen oud en nieuw is daar erg groot. Ik vind het mooi om te zien hoe de jeugd toch in zo'n land mee kan met de tijd. Helaas is de foto niet helemaal scherp omdat hij door gepantserd glas is genomen.

'144503' door robp '144503' door robp

AfghanistanKabul

AfghanistanKabul

Bakker

robp

Mijn lunch in 1979 was vaak heel eenvoudig. Deze bestond dan uit precies een zo'n plat brood (tjapatii), lekker vers en nog warm uit de oven. De oven zat in de vloer en leek tegen de wand aangeplakt te worden. De man die hier op zijn hurken zit, zat boven de oven en was dus de bakker, de andere man verkocht.

'139832' door robp '139832' door robp

AfghanistanKabul

AfghanistanKabul

Touwverkopers

robp

In de achterafstraatjes van Kabul kon je heerlijk rondzwerven, er was zo veel te zien en te beleven. Ondanks dat je geen woord kon wisselen had ik veel contact met de mensen. Ik ben veel gastvrijheid tegen gekomen. De foto is gemaakt als dia, in 1978, in het Afganistan zoals dat vroeger was.

'216031' door hetmoment '216031' door hetmoment

AfghanistanKabul

AfghanistanKabul

Afghanistan koel in d

hetmoment

De foto toont het gebied rond Kabul met op de achtergrond het Hindu-Kush gebergte. Het was in 1970 - 1971 het rustigste en vriendelijkste land van de reis. Maar 's nachts wel koud in oktober en hier op de foto in maart. Het was een genot om in de bergen uit te stappen en de stilte op je te voelen neerdalen. De witte kap van het gebergte volgde je de hele dag. De niet zo scherpe foto toont een gedigitaliseerde dia.

'216033' door hetmoment '216033' door hetmoment

AfghanistanKabul

AfghanistanKabul

Afghanistan Hindu-Kus

hetmoment

Deze foto geeft nu het juiste beeld dat bij de tekst hoorde van de andere foto met dezelfde naam. Sorry. De foto geeft op de achtergrond het Hindu-Kush gebergte weer. Het gebied ademt rust uit eh het was een genot om uit de auto te stappen en de stilte te voelen. De vorige foto die ik nu niet meer kan aanpassen doordat er direct al een beoordeling had plaats gevonden, gaf een straatbeeld weer van Kabul. Ook hier geldt dat de foto, waarvan het originel een dia was, is gedigitaliserd.