Cool Liverpool image
Lkoedam

Cool Liverpool

Door kenners wordt Liverpool geroemd als de beste uitgaansstad van Groot- Brittannië. En na een aantal nachten flink doorhalen kunnen we dat beamen. Maar de Noord-Engelse havenstad heeft veel meer in petto. Vooral even buiten het centrum, in de statig ogende Georgian Quarter of in de Baltic Triangle, een rauwe wijk met garages, pakhuizen en fabrieken waar volop ruimte wordt gegeven aan creatieve ondernemers. We brengen de leukste 14 plekken voor je in kaart voor een inspirerend weekendje weg.



1. Botanical Garden

In de zomer wordt in de Baltic Triangle een braakliggend terrein in de buurt van een skatepark omgetoverd tot de Botanical Garden 1 , een stadstuin met een houten openluchtbar. De lekkere gin trekt liefhebbers uit de hele stad. Ook depizza’s zijn om je vingers bij af te likken.

Botanical Garden, 49 New Bird St.



2. Constellations

Constellations is een oud pakhuis dat is omgebouwd tot stadstuin, bar, club en podium voor creatieve geesten. Het wordt gerekend tot de spannendste creatieve hubs van de stad, maar je kunt ook gewoon lekker met een hapje en een drankje relaxen in de tuin.

Constellations, 37-39 Greenland St, Liverpool, tel. 0151-345-6302, http://constellations-liv.com/.



Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 59



Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is.