Zo ga je eropuit in Rio! image
Lkoedam

Zo ga je eropuit in Rio!

Met de Olympische Spelen voor de boeg staat Rio deze zomer weer hoog op veel reislijstjes. Wie tijdens of na het sportfestijn even de drukte van de stad wil ontvluchten, heeft geluk − de staat Rio de Janeiro barst van de mooie, rustige plekjes. Wij tippen vijf uitjes buiten de Cidade Maravilhosa die je niet mag missen. 5 zomerplekken net buiten de stad:



1. Neem de ferry naar een ufo

Om even het drukke Rio te ontvluchten, hoef je eigenlijk alleen de baai van Guanabara over te steken. Een ferry vanaf Praça XV brengt je in tien tot twintig minuten naar het relatief rustige plaatsje Niterói, met zijn befaamde moderne

kunstmuseum MAC. Het gebouw, naar een ontwerp van de legendarische Braziliaanse architect Oscar Niemeyer, lijkt op een ufo die op een klif balanceert. Veel mensen komen er genieten van het panoramische uitzicht op Rio. Andere trekpleisters van de stad zijn het zestiende-eeuwse fort Santa Cruz en de zandstranden Piratininga en Itacoatiara, http://culturaniteroi.com.br/macniteroi/.



2. Ga eilandhoppen

Het natuurlijke eiland Ilha Grande ligt vlak voor de kust ten westen van Rio en huisvestte vroeger leprakolonies en de meest beruchte gevangenissen van Brazilië. Inmiddels hebben die plaatsgemaakt voor een handjevol vissersdorpjes.

Vila do Abraão trekt de meeste toeristen, maar daarbuiten wordt het al snel rustig. Volg bijvoorbeeld een van de jungletrails en ga op avontuur. Het dorpje Dos Rios, met twee rivieren en een vervallen gevangenis, is een aanrader. De kust van het eiland barst van de verlaten bountystranden. Onze favoriete B&B (met privéterras) is Portal do Sol.



Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 58



Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is.