Hier waan je je nog in het Engeland van Peaky Blinders image

Hier waan je je nog in het Engeland van Peaky Blinders

Peaky Blinders is de spannendste Britse tv-serie van dit moment. Ben jij ook zo in de ban van het rauwe, vroeg twintigste-eeuwse Engeland? Hier kun je het nog in het echt zelf ervaren.


Het vijfde seizoen van Peaky Blinders, over een jeugdbende die actief was in Birmingham vanaf 1890 tot het begin van de twintigste eeuw, is sinds kort beschikbaar op de Nederlandse Netflix. Wil je zelf een Peaky Blinder worden? Dan hebben we één gouden tip voor je.
 

De Peaky Blinders... (Foto: Instagram)
 

De hitserie is gefilmd in Engelands tweede stad Birmingham, maar om het Engeland uit de industriële revolutie pas echt goed te ervaren rijd je twee uur verder: naar Liverpool, een stad met soortgelijke geschiedenis en architectuur. Birmingham is helaas geen inspirerende citytripbestemming. Liverpool daarentegen heeft genoeg leuks te bieden; het ademt de oude naoorlogse sfeer van Peaky Blinders, maar er vinden ook de leukste en creatiefste initiatieven plaats in onder andere de voormalige pakhuizen en fabrieken. Liverpool is een combinatie van hedendaagse hippe trends en oude architectuur. Ga zelf op ontdekkingstocht in deze leuke Engelse hotspot en vind Peaky Blinders-achtige sets met de leukste zaakjes. 

 

Ontdek de hippe arbeidersstad Liverpool. (Foto: Instagram)
 

Geniet van een G&T en een pizza in een stadstuin

In de zomer wordt in de Baltic Triangle een braakliggend terrein in de buurt van een skatepark omgetoverd tot de Botanical Garden, een stadstuin met een houten openluchtbar. De lekkere gin trekt liefhebbers uit de hele stad. Ook de pizza’s zijn om je vingers bij af te likken. Botanical Garden, 49 New Bird St. 


Botanical Garden, een stadstuin en pop-upbar. (Foto: Danny Ryder)

 

Geniet van een lekker hapje in een creatief pakhuis

Constellations is een oud pakhuis dat is omgebouwd tot stadstuin, bar, club en podium voor creatieve geesten. Het wordt gerekend tot de spannendste creatieve hubs van de stad, maar je kunt ook gewoon lekker met een hapje en een drankje relaxen in de tuin. Constellations, 37-39 Greenland St, Liverpool, tel. 0151-345-6302. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We want to give a big Liverpool welcome to all the new students coming to study in our incredible city! There is so much culture in this thriving city with countless events, music, art and entertainment day in and day out. We are kicking things off this week with our favourite student party @souljam_uk (Sold out) on Wednesday followed by an interactive multimedia show, Partial Facsimile on Thursday (free for students) and Constellations student clubnight ‘Afters!’ on Saturday night! That’s just this week... For the second week of freshers we have the 2nd round of Soul Jam on Wednesday, free live music with our resident band @rubberdub on Thursday, and finishing ‘freshers fortnight’ off with a bang we have @balticweekender! We’ll just leave you to digest all that info! You will never be short of a great party in Liverpool ???

Een bericht gedeeld door Constellations Liverpool (@constellationsliverpool) op

Constellations: van pakhuis naar creatieve hotspot. (Foto: Instagram)
 

Ga los in een oude fabriek

Er is altijd wat loos in Camp & Furnace, een voormalige fabriek en depot waar in een van de hallen nog steeds een enorme oven (furnace) staat. Van housefeesten tot kunstexpo’s en van livemuziek tot pop-upfoodmarkten, dit is de plek. Heb je niet zo veel tijd, kom dan even binnen voor een biertje of koffie tussen de vintage stacaravans. Camp and Furnace, 67 Greenland St, tel. 0151-708-2890.
 

 De hippe evenementenruimte Camp & Furnace ademt nog steeds het Engeland van de industriële revolutie. (Foto: Instagram)

 

Waan je in een sprookje op een voormalig parkeerterrein

Je loopt zo voorbij aan de Kazimier Garden, een binnenhof dat ooit dienst deed als parkeerterrein maar nu een van de geliefdste plekken is om ’s zomers een drankje te doen in de openlucht. De bierkaart is legendarisch, maar ook wijnfanaten zijn hier aan het goede adres. In de avond creëren talloze lichtjes een sprookjesachtige sfeer. Al helemaal in de nieuwe Cosmic Lodge, een houten zaaltje dat nog het meeste weg heeft van een Game of Thrones-set. Kazimier Garden, 4-5 Wolstenholme Square.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hel ? (@helenmanning97) op

Kazimier Garden: van chabby parkeerterrein naar openluchtbar. (Foto: Instagram)

 

Dineer in chique setting in een omgebouwde kerk

In een spectaculair omgebouwde katholieke kerk serveert Alma de Cuba Latijns-Amerikaanse gerechten (gesauteerde chorizo, jerk chicken). Maar kom hier later op de avond en het hele gebouw gonst van de bargangers die zijn afgekomen op de beste cocktails van de stad. Ook populair: de gospelbrunch op zondag. Alma de Cuba, St. Peter's Church, Seel St, tel. 0151-345-8399. 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Take me to church... for the wedding breakfast! @sig_weddings ⛪️

Een bericht gedeeld door Alma de Cuba (@alma.de.cuba) op

Every night is Latin night in Alma de Cuba. (Foto: Instagram)



 

Nieuwsgierig naar nog meer Liverpool? De editie is hier na te bestellen.