Wauw! De állermooiste wildlifebeelden van NHM image
Lkoedam

Wauw! De állermooiste wildlifebeelden van NHM

Wij hebben onze eigen verkiezingen voor de titel Reisreporter van het Jaar, maar aan de overkant van de Noordzee kunnen ze er ook wat van. Dit zijn de finalisten van de wildlifewedstrijd van het gerenommeerde Natural History Museum in Londen.

Meer lekkere beelden zien? Check dan onze Wegdromers!

De genomineerden:


Foto: Wim van den Heever


Foto: Justin Hofman


Foto: Bence Mate


Foto: David Lloyd - Bond of Brothers


Foto: Matthew Maran - Fox meets Fox

And the winner is ...

Er waren 45.000 inzendingen bij de start van de jaarlijkse wedstrijd, waar door de vakjury van het Natural History Museum een shortlist van 25 kanshebbers uit werd gepikt. Het was vervolgens aan de natuurliefhebbers om de finalisten en uiteindelijke winnaar te kiezen. In de finale kan er maar één de beste zijn. De állermooiste wildlife is vastgelegd door ... David Lloyd!

Twee volwassen mannetjes, waarschijnlijk broers, wrijven dertig seconden lang met de neuzen tegen elkaar. Het is voor leeuwen helemaal niet gebruikelijk om zo lang te snuffelen, maar David was erbij én legde het vast. De prijswinnaar over zijn foto: 'Gevoelens en emoties zijn niet alleen toegeschreven aan mensen. Voor het welzijn van alle dieren is het belangrijk dat mensen daar meer bewust van worden. Daarom ben ik zo blij dat mijn foto goed is ontvangen.'

Tot en met 30 juni 2019 is de Wildlife Photographer of the Year Exhibition te zien in het Natural History Museum in Londen.