Autovakanties

Roadtrippen in Europa voor €1? Het kan echt!

Gepubliceerd: 08 dec 2018 | Autovakanties 0
We hebben een geheim trucje gevonden om spótgoedkope roadtrips te maken. In de Verenigde Staten zijn ze al bekend met de zogeheten ‘relocation deals’, maar nu kan het ook in Europa!
Door: Tom Aussems


Zin in een roadtripje? Dat kan vanaf nu ook op een minibudget (Foto: Forrest Cavale, Unsplash)

Stop waar je mee bezig bent, grijp je creditcard en regel je eigen camper voor een schijntje. Een jaartje of twee ontdekte ik dat je voor $ 1 per dag in een camper door de Verenigde Staten kan crossen. Zulke stuntacties heten ‘relocation deals’. Vertaling: jij betaalt praktisch niets voor je roadtrip. Zij — de fabrikant, dealer of verhuurder — betalen niets voor het transport (relocation) van A naar B. Een win-winsituatie dus.

Relocation deals in Europa

Sindsdien houd ik dit soort relocation deals nauwlettend in de gaten. Zo kwam ik erachter dat een van die websites, Imoova, nu ook relocation deals aanbiedt in Europa. Ik heb maar meteen van de gelegenheid gebruikgemaakt en zelf een huurcamper geboekt. Enige voorwaarde: ik moet ’m in de periode 30 oktober tot 30 november ophalen in München en afleveren in Amsterdam, en ik mag er niet langer dan vijf dagen over doen. We passen er met z’n tweetjes in en de benzinekosten zijn voor eigen rekening. Totale huurkosten: € 1 per dag (plus € 25 boekingskosten). Prima dealtje, toch?

Ik boekte deze relocation deal, dus die is nu al weg. Ook een camper regelen? Houd dan regelmatig imoova.com in de gaten en klik op ‘Europe’ voor het nieuwste aanbod.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Hotspots: proef de smaak van Azië

Voor een voorproefje van de Aziatische cultuur en cuisine hóéf je Nederland in principe niet uit. Wij gingen voor jou op de Aziatische toer.

Voor een voorproefje van de Aziatische cultuur en cuisine hóéf je Nederland in principe niet uit. Wij gingen voor jou op de Aziatische toer.

Ontmoet: Michael Palin en het epische verhaal van de Erebus

Het is geen overstatement om Michael Palin de beroemdste reisdocumentairemaker aller tijden te noemen. We spreken hem over zijn nieuwe boek Erebus, het verhaal van een negentiende-eeuws exepeditieschip dat als eerste de zuid- en noordpool in kaart bracht. Met dodelijke afloop...

Het is geen overstatement om Michael Palin de beroemdste reisdocumentairemaker aller tijden te noemen. We spreken hem over zijn nieuwe boek Erebus, he...