West Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De 4 passenroute!

West Kaap,
Zuid-Afrika


De tocht heeft zijn naam te danken aan de vier hoge passen die je onderweg oversteekt. Je begint in Stellenbosch op de R310 en eindigt in Kaapstad. Onderweg geniet je van panoramische uitzichten, drink je heerlijke wijn en pluk je appels uit de boomgaard.
De eerste Pass, de Helshoogte Pass ligt naast Simonsberg. Je rijdt verder langs Boschendal Wine Estate, 1 van de grootste Zuid-Afrikaanse wijngaarden, met een Kaap Hollandsch landhuis. Vanaf de tweede Pass, de Franschhoek Pass, heb je uitzicht op enkele van de mooiste bergen van de Westcape en kijk je uit over Franschhoek. De derde ofwel Viljoen Pass is vernoemd naar Antony Viljoen, een succesvol appelteler. Nog steeds bestaat 65% van de export in deze streek uit appels. Vervolg je route via de N2. De laatste Pass, Sir Lowrys Mountain Pass, garandeert vele fotomomenten. Tip: Kijk uit voor rondwandelende bavianen. Vervolg je weg naar Kaapstad.
Indien mogelijk rijd de route in meerdere dagen omdat er onderweg enorm veel te zien en te doen is. Je komt veel leuke onderkomens tegen onderweg, voor een overnachting.