West Kaap reisblogs

Lalapanzi Lodge en omgeving

Jan10e was er (tot 30 mrt 2011) Gepost op 26 apr 110 reacties

Dinsdag 22 en woensdag 23 maart.
Volgens het reisschema een vrije dag. De komende 2 nachten gaan we logeren in Lalapanzi Lodge in Somerset West.
Ons plan was om wat in Strand of in Gordons Bay te gaan kijken (maar we zijn niet meer van die strandgangers en zonnebakkers) We vinden Stellenbosch eigenlijk wel leuker. Dus daar weer eens lekker gaan rondstruinen. Auto vlakbij het informatiebureau geparkeerd (kon je 3 uur parkeren, maar waar en bij wie te betalen???) Later de auto maar gaan ophalen en in een parkeergarage gezet. Beter dan een bekeuring te moeten gaan afhandelen. Veel leuke winkeltjes, galeries, koffietentjes en lunchadresjes met terrassen en toch ook weer bij makelaars in de etalage staan kijken voor dat ene leuke huisje op een wijnfarm dat te koop of te huur is… Maar ja, dan wel paar miljoen rand op zak hebben…
We komen zo rond een uur of vier bij de gate van Lalapanzi Lodge aan. Het is gelegen op Wedderwill Country estate. Op dit estate staan meerdere boerderijen en een aantal woningen zo ontdekten wij de volgende dag. Maar het prachtige van Lalapanzi Lodge is dat het een soort adelaarsnest is: een prachtige houten lodge met verschillende verdiepingen met gerenoveerde gastenkamers. Het uitzicht door de naaldbomen naar False Bay en Gordons Bay is adembenemend. Het is een B&B, maar ze hebben ook 2 selfcatering cottages (ook in lodge style) elk geschikt voor 6 personen met alles erop, eraan en erin. Onze kamer is echt naar onze smaak. Mooie houten vloer, terrasje voor de deur, strakke badkamer met douche en mooie houten reliefkunstwerken aan de muur. Ons ideale plaatje eigenlijk wel. Gebruik van zwembad en internet. Wil je er dineren moet je dat een dag van te voren opgeven (of in elk geval voordat er boodschappen gehaald gaan worden). De eerste avond waren wij de enige gasten en wij geen bestelling gedaan… we rijden wel even naar Gordons Bay is ons plan voor vanavond.
Toevallig dat ook de Nederlandse eigenaar er deze dagen is. Verdeeld zijn tijd tussen Nederland en Zuid Afrika. Zijn dochter die de lodge managed is tijdens ons verblijf bevallen. Lalapanzi Lodge is supergeschikt voor huwelijksreizen e.d. Slechts een paar kamers, heel rustig, leuk wandelen tussen de proteastruiken en wijnvelden. Trouwen in Zuid Afrika is ook via hen te organiseren. Ze hebben connecties om dit tot in de puntjes te (laten) regelen.
Ja hoe vermaak je je dan op zo’n ‘afgelegen’ lodge. Lekker kopje thee op terras, beetje blogs zitten schrijven, tijdschriften doorbladeren, wandelen, foto’s downloaden… vakantiegevoel dus. Er zijn tijdens het wandelen prachtige uitzichten. . Er zijn wandelroutes langs proteastruiken, meertjes en zelfs ook nog een natuurparkje.
De eerste avond zijn we in een pizzeria beland in Gordons Bay. Komt er toevallig ook Nederlands echtpaar met een knul van een jaar of 12 naast onze tafel zitten. Raken we aan de praat natuurlijk. Zij zijn hier 4 jaar geleden voor vast komen wonen (hebben een proces van 2 jaar moeten doorlopen alvorens het allemaal definitief kon doorgaan) Hij is kunstenaar (vooral schilder) en ze hebben een galerie in Gordons Bay gehad. Nu wonen ze sinds 6 dagen op ‘Knorhoek’ (Dutch Cape house uit 16e eeuw) Zo genoemd omdat er in deze hoek van de vallei hier de leeuwen lagen te knorren… De galerie verhuist ook mee heb ik begrepen… Zij hebben hun droom tot werkelijkheid gemaakt. Interessant stel wel met een groot doorzettingsvermogen.
De 2e avond zijn we ook in Gordons Bay maar nu op Harbour Island gaan eten. Er zijn wat seafoodrestaurants in de (jacht)haven. Van Lalapanzi lodge naar de kust is een stief kwartiertje rijden. De route brengt je wel door Sir Lowry Pass village (veel illegale huisjes) en de buitenwijken van Gordons Bay. O ja en vergeet de spoorlijn niet… Goed uitkijken met oversteken…
We hebben nog mail gechecked, want het was ons nog steeds niet duidelijk hoe het zit met de hikes… nog steeds niet de complete info ontvangen. Wilde niet alleen afgaan op info op internet en in foldertjes, bovendien dient e.e.a. gereserveerd te worden en vooruit betaald te worden. Daar hebben ze heel lang over gedaan…. En om niet de hele vrije dag nog van alles te moeten regelen hebben we de knoop doorgehakt en gekozen om alleen in de tented camps te gaan slapen en de hikes te laten voor wat ze zijn…. En toen ik dat had laten weten, kreeg ik wel wat excuusmailtjes en hoe we het dan moeten regelen… in Kaapstad met gidsen onderhandelen en komen betalen…. Niet echt handig voor internationale reizigers…. En werd er ineens nog bedding en porterage wel op de rekening gezet (de eerst betaling voor de extra nacht in Silvermine Tented Camp was nu wel verwerkt gelukkig (een dag voor de aankomst), maar nu we niet meer gingen hiken, konden we zelf alles wel organiseren en lenen. Ik had toch echt geen trek meer om nog eens zo’n ingewikkelde CC betaling te doen met een krakkemikkige internet verbinding. (achteraf niet rouwig om, want 7 uur lopen en 9 uur lopen over respectievelijk 18,5 en 21 km lijkt me toch niet zo’n verstandige activiteit in onbekend terrein. Het kan dus allemaal wel, maar tijdig beginnen met regelen (Wij vallen al onder categorie Last Minute vermoed ik…) maar vervoer tussen begin en eindpunt dien je echt zelf te organiseren).
Ook voor het bikes&wines moesten er nog wat zaken afgesproken worden… waar we de groep zouden ontmoeten en hoe laat… In Kaapstad… Niet dus… bij de fietsenbergplaats vlakbij station Vlottenburg. Daar moeten we ons om 10.30 uur melden en de gids zal Dane zijn. Zo dat weten we dan ook weer. En kunnen we de rest van de dag lekker relaxen van de omgeving en Lalapanzi Lodge. Een echte aanrader mag ik wel zeggen.
Wordt vervolgd

Jan10e Positie 52 (34071 p.) Lid sinds 25-03-2008 Foto's en tips: 2121 Blogs: 61 Fans: 10

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
HEt mooie uitzicht naar de Hottentot Holland mountains met prachtige bloem van vetplant op de voorgrond.
blogfoto nr. 2
proteastruiken
blogfoto nr. 3
En nog een mooi uitzicht
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Lichtshow Burj Khalifa
8 4
Gepost op 30 juli
Verenigde Arabische Emiraten Burj Khalifa
Boottocht Duikereiland vanuit Houtbaai
8 4
Gepost op 20 april
Zuid-Afrika Kaapstad
Roadtrip Kust Noordkaap 2
8 1
Gepost op 06 april
Zuid-Afrika Noord Kaap

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.