west kaap en de kleine karoo

Was hier op 2010-07-24 Gepost op: 1 reacties.
na een paar dgn in kaapstad en het kaapse schiereiland zijn wij via stellenbosch naar het gebied de kleine karoo gereden. Een halfwoestijn. Bedankt voor jullie reacties op mijn vorige blog, mijn eerste ooit! Wat was kaapstad een stad van contrasten, rijkdom aan het waterfront (1 miljoen euro voor een appartement) en de townships. Het centrum voelde afrikaans aan ondanks de europese bouw. De kabelbaan naar de tafelberg lag er door de harde wind uit (bel dus ff vantevoren). Ook heel mooi was de maleise wijk bo kaap (doen!). Heel kleurige moslimwijk met prachtige huisjes en straatjes. Sla tenslotte de gardens niet over en de prachtige stranden. Ongekende schoonheid troffen we aan op het schiereiland; wat een kustlijn met prachtige vissersdorpjes en dierenleven. We zijn met een plaatselijke vissersboot in hout bay de oceaan opgegaan op zoek naar zeehonden. En we troffen bavianen en struisvogels aan bij point de goede hoop, het westelijke puntje van het continent. En als klap op de vuurpijl penguins bij simons town (boulders beach).

Na een bezoekje aan stellenbosch (universiteit, open luchtmuseum) zijn we na een wijnproeverij bij spier naar het plaatsje warmwaterbad gereden. Het gebied heet hier de kleine karoo, een prachtige semi desert. Koud in de nacht, warm overdag. Het plaatsje kent warmwater spa's (what's in a name) door een plaatselijke natuurlijke bron. Het gebied is prachtig; heel bergachtig met prachtige woestijn planten. Een plaatselijke boer heeft ons in een legertruck het gebied laaten zien. De kinderen vonden het geweldig! De verhalen en informatie van die man was fantasisch. Zo heeft hij ooit bijna zijn vrouw bij een braaij vergiftigd door bepaalde giftige plantjes als aanmaak te gebruiken. De gassen bleken giftig.... Zijn tip; als het plantje er nog staar dan is het giftig, anders hadden de schapen het allang opgegeten. Nu gaan we nog lekker even wandelen en dan wacht de braaij. Morgen door naar oudshoorn!
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
 

1 reactie(s) bij "west kaap en de kleine karoo"

  • profile image comment

    Goede tip trouwens w.b. het plantje..... Leuk dat jullie een rondrit in de legertruck hebben gehad, ik kan me voorstellen dat je kids het enorm naar de zin hebben gehad. Veel plezier bij de struisvogels en vergeet niet de Swartbergpass te rijden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Door albertensandra • geplaatst op 2010-07-25 18:01:06

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.