Limpopo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Limpopo image

Alarm!!

Limpopo
Zuid-Afrika
Agrotewal

Alarm!!

Wat op papier zo leuk lijkt kan in het echt best tegenvallen, met die gedachte in het achterhoofd heb ik al onze overnachtingen geboekt, voor de reis van 7 weken door Zuid Afrika en Namibië. Vooral de accommodaties in Sanparken moeten ver van tevoren, zo'n 9 maanden geboekt worden anders vis je achter het net. Zo ook het Limpopo tented camp, in het Mapungubwe NP.

Het klinkt ideaal, midden in de wildernis, je zou er heel veel vogels kunnen zien en vlakbij Maloutswa Pan hide. wat wil een mens nog meer. Nu begon onze dag in het Leokwe camp ook al met de nodige haken en ogen, we hadden dus gewaarschuwd kunnen zijn. Zo hadden we een excursie geboekt om de zon te zien op komen, boven Botswana en Zimbabwe, maar wat we toen nog niet wisten was dat we in het stikkedonker zeker 30 min. moesten rijden om bij het beginpunt te komen. Dat is helemaal niet erg, ware het niet dat de olifanten niet gecharmeerd waren door de koplampen en het nodig vonden om met luid getrompetter uit het struikgewas te stormen. Ik kan je verzekeren dat onze harten op hol zijn geslagen en ik had er weer een paar grijze haren bij. Contact met het thuisfront is ook vandaag niet mogelijk, zelfs bellen wil niet lukken. Maar goed verder alles naar wens en op tijd naar het andere restcamp.

Mapungubwe is in stukken verdeeld, dus een gedeelte over een asfalt weg voor we op de juiste weg waren naar het camp. Ik kan je met mijn hand op mijn hart garanderen dat ik navraag had gedaan naar de toestand van de wegen, ze zouden sedan vriendelijk zijn. Ai eerste tegenvaller, de geulen zijn zo diep dat de sedan het niet heel fijn vind om hier te rijden. Gelukkig is het niet ver naar de tent en dan blijven we vandaag toch gezellig een dagje in het camp. Maar dat is niet zo als het klinkt een tentenkamp is in mijn verbeelding echt iets anders, er staan tenten op palen. Maar zo ver uit elkaar dat je echt het idee hebt dat je alleen bent, fijn zou u zeggen. Maar je mag alleen naar je auto lopen, dus geen kamp waar je een wandelingetje kunt maken. Dan maar relaxen in de achtertuin, oeps die hebben ze diervriendelijk of juist onvriendelijk gemaakt. Het is een palissade waar een tank nog niet doorheen zou komen en jammer maar geen gaten om naar vogels te kijken. Dus de rest van de dag genoten van een blauwe hemel, dat was al wat we konden zien en wat groen van de bomen. Geen dieren gehoord of gezien. De tent vreselijk heet, maar niet klagen het is maar voor 1 nacht. Airco aan en slapen.

De airco koelt super goed, dus rond vier uur wakker, van de kou. De dieren ontwaken, een waar kakofonie aan geluiden omringt me. Tot ik op schrik van een doordringende herrie, een alarm denk ik slaperig. Gelukkig is manlief ook klaarwakker en stormt in zijn ondergoed naar buiten!!

De auto is overgenomen door bavianen, die snel naar buiten vluchten en ons met de schade achterlaten. Het valt mee, een pakje zakdoekjes en de zonnebrand heeft het moeten ontgelden.
Hans was vergeten zijn raam te sluiten, lekker slim...

Als ik het ontbijt sta te maken, kuiert er opeens een kudde olifanten langs de palissade, jeetje dat is wel heel dichtbij. Terwijl we naar de poort rijden zien we nog veel meer wild, giraffes, impala's, zwijnen, zebra's en heel veel vogels.

Moraal van dit verhaal, als je naar het Limpopo tented camp gaat, ramen dicht en alleen toegankelijk met een 4x4.