KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

KwaZoeloe-Natal image

Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

KwaZoeloe-Natal
Zuid-Afrika
Eaglezmr2

Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

Dag 14: Umkomaas --> Ladysmith

Vandaag gaan we naar Nambiti Hills Private Game Lodge in Ladysmith, “de laatste nacht maar eens in luxe doorbrengen” was het motto. We hebben ondertussen onze koelboxen achter gelaten in Umkomaas want in de lodge waar we nu heen gaan wordt alles verzorgd en daarna moeten we helaas alweer naar huis.

Het is een ritje van maar 3 uur maar doordat we een afslag missen moeten we midden door Ladysmith rijden en zijn we zeker een uur langer onderweg. Veel stoplichten en mensen op de weg. Ook blijkt de lodge verder van de weg te liggen dan we dachten. Na een lange zandweg komen we aan op een parkeerplaats waar we de lodge bellen, vanaf hier mogen mensen niet verder het park in rijden maar wordt iedereen met safariauto’s opgehaald.

We zijn nog niet bij het lodge en zien al een groepje giraffen staan, eigenlijk hadden we ons voorgenomen om hier niet op safari te gaan maar vooral zo lui mogelijk de laatste dagen door te brengen. Volgens de chauffeur, die tevens onze privé gids blijkt te zijn moeten we toch echt wel met hem mee op safari want anders missen we alle mooie dieren. We zijn al snel weer overgehaald!

We komen aan bij de lodge en worden ontvangen door de crew die al klaar staat met een cocktail in de kleuren van het nationale rugbyteam. We worden naar onze kamer gebracht en daar viel letterlijk onze mond open, we hadden wat luxe geboekt maar dit was wel erg over de top! We krijgen een upgrade naar de honeymoon suite aangeboden. Een slaapkamer die 2x zo groot is als onze woonkamer, binnen douche/buiten douche, gigantisch bad met uitzicht over de natuur, ipad, zitkamer en balkon waar je met 30 man een feest kan houden en de dieren voorbij ziet lopen. Wauw!

We frissen ons snel even op en dan is het tijd voor een massage, een softe dit keer! In een tentje bovenop een heuvel waar je ook dieren ziet lopen als je tenminste niet na 5 minuten ligt te slapen. Daarna door naar het zwembad om vervolgens te genieten van een high tea en als afsluiter even aan de bar hangen. Man wat een paradijs hier!

Gelukkig gaan we ook nog wat nuttigs doen vandaag en Joe komt ons ophalen voor de safari, We rijden weg bij de lodge die omringd is door heuvels, weer een hele andere omgeving dan de andere plekken waar we geweest zijn. Al snel zien we een gnoe lopen en achter hem loopt een elandantilope, die soort hadden we nog niet gezien We hobbelen rustig verder en doordat we maar met zijn drieën in de auto zitten kunnen we veel rustiger rond kijken en dingen aan de gids vragen.

Er loopt een olifant in de verte maar de gids ziet nog een andere die wat dichterbij is. Voorzichtig gaan we van de weg af en rijden we er naar toe. De olifant staat rustig te eten en komt steeds dichterbij. Op 4 meter van de auto blijft hij staan en we zien goed hoe hij met zijn slurf en voeten stukken tak afbreekt van een doornstruik en deze op eet. 20 minuten zitten we doodstil en het enige geluid komt van de etende olifant en de sluiter van mijn camera, wat een gave ontmoeting weer!

Onderweg rent een grote groep gnoes (wildebeast) voor onze auto langs, we kijken nog of er een roofdier in de buurt is maar helaas kunnen we die niet vinden. Ook lopen er struisvogels, die had ik hier eigenlijk niet verwacht. De gids krijgt over de radio door dat er leeuwen zijn gezien, ze zitten op ongeveer 10 minuten rijden van ons, hopen dat ze er straks nog zitten!

We rijden van een heuvel af en op 100 meter afstand staan twee andere safariauto, door de verrekijker zien we dat er leeuwen in de buurt van de auto’s liggen. We wachten totdat één van de auto vertrekt en rijden stapvoets naar de leeuwen toe, een paar leeuwinnen en volwassen mannetjes, die hadden we nog niet gezien! De leeuwinnen doen zich tegoed aan een karkas en de mannetjes liggen er lui bij. Een van de leeuwinnen maakt een brommend geluid om te zorgen dat de groep bij elkaar blijft, het schijnt op kilometers afstand te horen te zijn. De auto trilt er in ieder geval van.

Als de leeuwen hun bek open doen zijn de gigantisch hoektanden te zien en zodra ze naast de auto lopen zie je pas hoe groot deze dieren zijn. Dit was zeker een van de mooiste ontmoetingen deze vakantie. We rijden langzaam terug naar de lodge want het begint al donker te worden. We zien een serval in de struiken zitten, een kleine versie van de luipaard, helaas vlucht hij te snel om er een foto van te maken.

Uit het niets zien we de bliksem inslaan op nog geen 300 meter van de auto en niet veel later veel rook en vlammen. Zo zit je tussen de leeuwen en niet veel later in een bosbrand. Gelukkig kunnen we erom heen rijden maar we zien wel hoe snel de brand zich uitbreidt. Er schieten wat andere safariauto’s voorbij met lokale mensen die gaan proberen het vuur in te dammen. Erachteraan wat bewakers op motors met geweren. In het donker hier rondlopen is geen goed plan met al die wilde dieren.

Vanuit de lodge is het vuur goed te zien en gelukkig horen we al snel dat ze het vuur onder controle hebben, maar goed ook want niet veel later begint het behoorlijk te waaien. Voor het restaurant zit een groot terras waar we een paar drankjes doen en daarna tijd voor het diner. Ondertussen loopt de gids te dollen dat hij vannacht om 04:30 aan onze deur staat want om 5:00 wil hij weer in de auto zitten…..vakantie noemen ze dat.

Foto's

24ce0.jpg
24ce0.jpg
Eaglezmr2
a2b9a.jpg
a2b9a.jpg
Eaglezmr2
a00e7.jpg
a00e7.jpg
Eaglezmr2
f81be.jpg
f81be.jpg
Eaglezmr2
826c0.jpg
826c0.jpg
Eaglezmr2
f2a32.jpg
f2a32.jpg
Eaglezmr2
1c109.jpg
1c109.jpg
Eaglezmr2