Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dorstig luipaard in Sabi Sands GR

Krugerpark,
Zuid-Afrika


Sabi Sands GR staat in open verbinding met het Krugerpark. De dieren kunnen vrijelijk migreren tussen de 2 parken. Veel dieren zijn echter territoriaal en blijven hun leven lang in een beperkt gebied.
Dit vrouwtjes luipaard is dan ook een bekende voor de gidsen in Sabi Sands.
In tegenstelling tot het Krugerpark mag je in Sabi Sands niet zelf rondrijden. Je gaat met een gids en met andere gasten van je lodge 2x per dag in een open safarivoertuig op game drive. Tussendoor heb je vaak ook nog de mogelijkheid voor een bush walk.
Het grote voordeel van Sabi Sands is dat (de zeer bekwame) gidsen bij iets bijzonders van het pad af mogen.
We hadden dit luipaard al gezien toen ze in beweging kwam en toen ze opstond verwachtte de gids dat ze ging drinken. Hij zette de auto aan de andere kant van het plasje en daardoor konden we deze foto nemen.
Een verblijf in Sabi Sands is niet goedkoop en sommige lodges zijn zelfs extreem duur. Je kansen om met name luipaarden goed te zien zijn echter vele malen beter dan in het Krugerpark zelf. Maar ook daar kan je met iets meer geluk deze dieren bewonderen. Wij wisselen het dan ook vaak af. Maar het moet gezegd een verblijf in Sabi Sands vinden wij de top.