Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Opschudding

Krugerpark,
Zuid-Afrika


We reden met onze huurauto door het Krugerpark toen we een klein groepje zuidelijke grondneushoornvogels zagen lopen. Het was tussen de Tshokwane Picnick side en Satara. In dit gebied heb je een vrij open landschap en heb je een goede kans deze vogel te zien. Ze hebben een vast territorium op de savanne.
Ze scharrelen met elkaar door het gras op zoek naar grote insecten, hagedissen, schorpioenen, kleine knaagdieren, slangen, enz.
De vogels kunnen wel een meter groot zijn, ze hebben een opvallend rode kop met een grote zwarte snavel. De bult (hoorn)op de snavel is niet zo groot. Het mannetje heeft een grote rode kwab onder zijn kin hangen. Bij het vrouwtje is de kwab wat kleiner, maar zit er in het midden van het rood wat blauw.
We konden ze vrij lang zien vanaf de weg. Eerst bleven ze ver weg, maar na verloop van tijd kwamen ze in onze richting. Ik wilde een foto waarin zowel de kop als de snavel scherp op kwam. Met het ingestelde kleine diafragma had ik de mazzel dat hij nog even zijn veren opzette voor deze foto.