Krugerpark foto's & tips

'459986' door deerik '459986' door deerik

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

The Killing

deerik

Een luipaard met prooi kennen we allemaal wel uit de mooie tv documentaires. Voor sommige misschien wat luguber, voor wildlife liefhebbers puur natuur dat je hoopt mee te maken. Tijdens mijn ZAF trip, april vorig jaar, werden we in het Sabi Sands gebied, net voor zonsondergang getrakteerd op een vrij zittende luipaard, met impala kill in een boom. Aanvulling voor de geinteresseerden Canon EOS 5D III Canon 200-400 mm F4 376mm 1/100 Iso 800

'461822' door deerik '461822' door deerik

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

KUNG FU

deerik

Terwijl we druk waren met een kudde olifanten aan de rechterkant van de jeep, viel mijn oog ineens op twee vechtende Crested-Francolins voor de jeep op de weg. Ik heb geen olifant meer gezien, want deze twee kemphanen gaven een fantastische show weg.

'343922' door Kymmie '343922' door Kymmie

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

One, two trio

Kymmie

Impala's zijn al super schattig om te zien vind ik. Met die grote oren en die verschrikkelijk mooie ogen. Maar toen ik dit triootje zag staan, smolt ik bijna. Als een soort Charlies Angels stonden ze voor mijn neus. Kom maar op jij....hebben ze vast gedacht.

'460459' door deerik '460459' door deerik

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

The Eye

deerik

Tijdens een avond safari in Sabi Sands werden een mannetjes luipaard en vrouwtje samen gespot. Na overleg met gids als een speer naar die uithoek van het park. Als eerste troffen we dit mannetje aan. Hij is aan 1 kant uitgelicht door de schijnwerper v/d spotter. Hij liep op nog geen 1,5 meter van me vandaan, blijft staan en hij staart mij zo bijna een halve minuut aan.... pffff. Vervolgens loopt hij door en markeert mijn zijn achterste de spotter die voorop de motorkap van de jeep zat. De foto van wat er iets later gebeurde volgt binnenkort ;)

'486783' door deerik '486783' door deerik

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Afrika

deerik

In 2011 ben ik voor het eerst in het voorjaar naar Zuid-Afrika geweest. Het mooie dan is dat het een stuk groener is dan in september/oktober wat in mijn ogen de ideale periode voor dit land is. Het is dan natuurlijk ook heerlijk als de frisheid van de natuur, het wildlife en een Afrikaanse sunset samensmelten.

'454661' door PleunGroeneveld '454661' door PleunGroeneveld

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Lekker Puh

PleunGroeneveld

Deze giraffe had net even lekker een paar sappige blaadjes van een tak afgetrokken met zijn enorme tong, Dan merkt hij mij op en ik hoop dat hij zijn tong uit gaat steken zo van "lekker puh" de ossenpikker op zijn beurt kijkt naar de giraf en denkt er ook het zijne van. Hij steekt zijn tong niet uit, maar ik heb de foto "lekker puh".

'462949' door hbplaatjes '462949' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Helaas niet gered (2)

hbplaatjes

Vorige week heb ik al een foto van deze caracal geplaatst en daarbij vermeld dat de foto uit 2011 stamt en dat de caracal inmiddels niet meer leeft. De caracal zat in het eerste zonlicht op een tak in een boom. De zwarte achtergrond is van de begroeiing achter de boom. De caracal liet hier merken dat hij niet helemaal gecharmeerd was van de belangstelling. Even later ging hij de boom uit en nog even in het gras zitten om daarna geheel te verdwijnen.

'545991' door deerik '545991' door deerik

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Krrrrr krrrrr Luipaar

deerik

Tijdens mijn fotoreizen door Zuid-Afrika, rijden we met 2 jeeps. Middels walkey talkey's, blijven we met elkaar in verbinding voor als we iets speciaals zien, of een goed tip krijgen. Deze middag, op weg naar Berg en Dal, stond ik met mijn jeeps een hele tijd midden tussen een kudde olifanten, terwijl de andere een parallelweg hadden genomen. Toen we weer een kwartier of wat aan het rijden waren, klonk er ineens gekraak. 'krrrrr krrrrr Luipaard, op 10 meter krrrrrrrrr krrrrr, ligt stil op een rots...krrrrr krrrrr'. Ik pak dat ding en roep, 'Waar zijn jullie?'.... stilte... krrrr krrrr 'Waar zijn jullie?'. Vervolgens hoorde ik wel wat maar kon er geen chocola van maken, eerst omgedraaid, toen viel de verbinding helemaal weg, snel weer de andere kant op, en na een minuut of 5 werd het duidelijk. Als een speer naar die plek toe. 10 minuten later parkeerden we naast de andere jeep, er stond maar 1 andere auto dus poolposition. Bijna een uur hebben we met deze kanjer kunnen doorbrengen die er werkelijk fantastisch bij lag. Absoluut een van de vele hoogtepunten van deze trip.

'461117' door deerik '461117' door deerik

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Goodmorning!!!

deerik

Een van de mooiste dingen aan katten is toch eigenlijk wel dat ze zo ongegeneerd kunnen luieren. Lekker in het gras of in een boom. Daarna heerlijk geeuwend wakker worden.

'388864' door deerik '388864' door deerik

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Caracal

deerik

De caracal is een middelgrote katachtige uit Afrika en Zuidwest-Azië. Hij wordt soms ook woestijnlynx genoemd, vanwege de pluimpjes aan de oren. Je ziet hem eigenlijk niet zo heel vaak omdat ze vooral 's-nachts aktief zijn.

'488692' door harfra '488692' door harfra

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Afrikaanse wilde...ho

harfra

Tijdens onze tocht door het Krugerpark kwamen we in een file terecht. Niet van auto’s maar van deze Afrikaanse wilde honden. Ze dachten er geen moment aan om van het asfalt te gaan. Het is per slot van rekening “hun” territorium. Na een klein half uurtje toch maar voorzichtig het gaspedaal ingetrapt om me in een slalom door deze prachtige beesten te wurmen. Om ons nog een beetje op te jagen liepen ze nog een tijdje achter de auto aan..

'485772' door deerik '485772' door deerik

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Go Away...

deerik

Deze ollie vond het maar nix dat wij 'm stoorden tijdens het eten... Dus.... ok.... wij rijden wel weer door... Niet dat we dat heel erg vonden, 10 minuten later stonden we oog in oog met een luipaard.

'461028' door JMoerkens '461028' door JMoerkens

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Neushoorn in Kruger..

JMoerkens

In één van de private wildparken behorende tot het Krugerpark zagen we in relatief korte tijd een behoorlijke hoeveelheid groot wild (zelfs de complete Big 5!). Toen deze enorme neushoorn opdook en rustig aan een boom knaagde alsof het hier een stokje zoethout betrof, was ik toch behoorlijk onder de indruk. Wat een kop! Een gehavend exemplaar overigens. En wat mij voornamelijk opviel is hoe klein zijn oogjes in verhouding eigenlijk zijn…!

'504257' door deerik '504257' door deerik

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

!....1000....!

deerik

Jaaaa, nr. 1000. Deze voor mij speciale foto had ik al tijden geleden voor dit moment geparkeerd. Een witte neushoorn, gefotografeerd vanaf de grond.... Het is een mooie zonnige middag in Zuid-Afrika als ik alleen met een gids op pad ga door het Sabi Sands gebied. Hij weet waar ik naar op zoek ben... De eerste neushoorn die we vinden is een moeder met jong en niet relaxed genoeg. Bijna een uur later treffen we deze heer aan op een vrij open stuk savanne. We rijden er heen en hij is super relaxed. We rijden terug, ik stap uit, en ga aan de schaduwzijde van de auto hangen. We benaderen rustig de neushoorn en stoppen op zo'n 30 meter afstand. Ik laat me op de grond zakken en tijger sluip naar voren. Terwijl ik daar lig, onder het waakzame oog van de ranger, komt hij rustig grazend naar ons toe terwijl ik mijn plaatjes kan schieten. En ja, mijn hartslag ging langzaam omhoog... Maar hij passeert rustig en dolblij met mijn foto's, stap ik weer in de jeep, op weg terug naar onze lodge. -- Don't try this at home --

'270237' door albertensandra '270237' door albertensandra

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Brown-hooded...kingfi

albertensandra

Locatie; Kruger NP, Zuid-Afrika In navolging van gisteren hier weer een fraai plaatje door Sandra geschoten. Deze brown-hooded kingfisher zat ’s morgens vroeg zich op te warmen aan het zonnetje. Het voordeel van de zon is dat er een mooi “lichtje” in het oog verschijnt wat een mooi levendig effect geeft.

'179114' door Annemieke50 '179114' door Annemieke50

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

"The King" in ruste!

Annemieke50

Okt. '08, Sabi Sands Game Reserve. Lekker loom dagje, je zou hem bijna aaien!

'459015' door deerik '459015' door deerik

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Oog in oog

deerik

Een van 2 jonge luipaarden die in een boom aan het spelen waren. Omdat ze super relaxed waren kon ik even gaan staan in je jeep om iets meer 'oog in oog' te komen. Foto is genomen in een Private Gamepark aan de rand van het Kruger NP.

'458855' door deerik '458855' door deerik

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Lonely Boy

deerik

Deze eenzame Gnoe stond in het laatste avondlicht op zijn gemakkie te grazen, terwijl er zich een dreigende lucht boven hem samenpakte en een mooie lichtshow van zonnestralen. Op de achtergrond zie je de uitlopers van Drakensbergen.

'223303' door Marjan '223303' door Marjan

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Aureool

Marjan

Deze soort, de Witkapbijeneter, zijn we zoals ik al eerder vermeldde veelvuldig tegengekomen tijdens de reis en hij/zij liet zich veelal zeer goed op de gevoelige plaat zetten. Zelden meegemaakt dat ik een vogel zo dichtbij kon benaderen. Deze felgekleurde en sierlijke bewoner van de Afrikaanse savannen heeft één van de ingewikkeldste en zeldzaamste op familie gebaseerde sociale systemen van de vogelwereld. Ze leven in clans waarin leden samenwerken om de jongen groot te brengen. Zoals de naam al suggereert is de bijeneter een gespecialiseerde roofvogel van bijen en andere gevleugelde insecten.

'462456' door hbplaatjes '462456' door hbplaatjes

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Helaas niet gered

hbplaatjes

Bij zonsopkomst vertrokken we uit de lodge. We waren net op pad toen we deze caracal in het eerste zonlicht zagen zitten. Deze familie van de lynx is een nachtdier. Daarnaast zijn ze vrij schuw en zie je ze dus niet vaak. Deze jonge caracal was als wees gered en later uitgezet in het big-5 park. Wellicht was hij daardoor iets minder schuw. We konden gelukkig een serie foto's maken voordat hij uit de boom ging, nog even in het gras ging zitten en kort daarna verdween. De foto stamt al uit 2011 en inmiddels is gebleken dat de caracal het niet overleefd heeft.

'177764' door Giraffe '177764' door Giraffe

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Leeuwin op zoek naar.

Giraffe

Op een ochtend zagen we een troep leeuwen bij een klein karkas. Deze leeuwin had kennelijk nog niet genoeg gegeten en was op zoek naar een volgend hapje. Een spannende sluipjacht volgde, maar voor deze leeuwin helaas zonder resultaat.

'459043' door deerik '459043' door deerik

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

The Look

deerik

Soms heb je in je hoofd hoe je bepaald onderwerp op de foto wil zitten. Als het dan lukt, kan ik nog meer van een foto genieten. Deze van de roodsnaveltok (Red-billed-hornbill) is er zo een. Heeft me wel een paar vrije uurtjes gekost.

'484480' door deerik '484480' door deerik

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Nors

deerik

Een safari in Sabi Sands staat bijna garant voor spektakel. De gidsen en spoorzoekers zijn er over het algemeen zeer goed. Dit is zonder twijfel ook het beste gebied ter wereld om Luipaarden te zien. Voor wildlife liefhebbers een echte aanrader dus.

'241291' door albertensandra '241291' door albertensandra

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Verkleurmanneke

albertensandra

Locatie, Kruger NP, Zuid-Afrika. We zijn dit keer aardig verwend in Kruger. Welke dieren we allemaal gezien hebben hoor je binnenkort wel van ons. De dag dat we deze kameleon zagen begon vrij rustig. We hadden al een hele tijd amper wild gezien toen mijn oog viel op dit beestje die de weg overstak. Dus toch snel de auto uit (wat eigenlijk niet mag, €200 boete) en de kameleon in veiligheid gebracht maw, in een acaciastruik gezet. Want helaas ziet niet iedereen ze op tijd want we zagen ook een platgereden exemplaar, eeuwig zonde!