Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Krugerpark image

Wie is de baas?

Krugerpark
Zuid-Afrika
WKerkhof

Wie is de baas?

Al vroeg staan we voor de poort bij Crocodile Bridge in het Zuiden van het Krugerpark. Zodra de poort opengaat rijden we naar binnen, in de hoop leeuwen of andere katachtigen te zien in de vroege ochtend!

We zijn de tweede auto die naar binnen gaat en hopelijk werkt dat in ons voordeel.
Nog geen 5 minuten binnen de grenzen van het Krugerpark zien we in de verte een hyena in de verte. De eerste auto besluit dat niet bijzonder genoeg is en rijd verder…

Wij stoppen echter wel in de hoop dat deze hyena dichterbij gaat komen. Mooi begin van de dag denken we.
Het gras is hoog, maar de hyena lijkt vastberaden. Langzaam, maar ook waakzaam loopt hij steeds wat verder. Waar zou hij naartoe gaan en waarom is hij zo waakzaam vragen we ons af…Ineens gaat zijn kop omhoog, nog net wat alerter dan daarvoor, wij zoeken het gras op in de kijkrichting van de hyena. Niks te zien….

Maar dan, een fractie later gaat er een imposante kop van een mannetjes leeuw omhoog! De twee kijken elkaar recht aan, de hyena probeert nog wat dichterbij te komen. Maar dat laat meneer leeuw niet gebeuren. hij gaat staan een laat zich duidelijk zien! Toch is de hyena niet echt onder de indruk, en probeert toch weer wat dichterbij het vermoedelijke karkas te komen.

Wat zou meneer leeuw gaan doen? Ondertussen heeft ook mevrouw leeuw haar kop omhoog gestoken, benieuwd naar de uitkomst van dit machtsvertoon.
Meneer leeuw pikt het niet langer en komt in volle vaart op de hyena af, die toch maar vlug het hazenpad kiest. Zo belangrijk is het blijkbaar ook niet en meneer leeuw gaat weer terug naar zijn lekkere plekje onder de boom.

Maar de hyena is niet snel van zijn stuk te brengen, zodra de leeuw zijn kont gekeerd heeft sluipt hij weer terug…. Dapper beestje! na en paar keer geven de leeuwen het op en lopen een stukje verder, waarschijnlijk was er toch al niet al te veel over van hun prooi en waren hun buikjes voorlopig nog vol en rond van het avondeten!

Een geweldig schouwspel! Onze dag die nog niet zo lang begonnen was kon niet meer stuk!

(Bij thuiskomst zag ik op de eerste foto zelfs nog een jakhals (alleen zijn oortjes dan) in het hoge gras)

Foto's

d73e8.jpg
d73e8.jpg
WKerkhof
63a84.jpg
63a84.jpg
WKerkhof
6791a.jpg
6791a.jpg
WKerkhof