Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Krugerpark image

Suggestie Reisplan Zuid Afrika, Namibie en/of Botswana

Krugerpark
Zuid-Afrika
Jan10e

Suggestie Reisplan Zuid Afrika, Namibie en/of Botswana

Ik kreeg de vraag om suggesties te geven voor een 6 weekse reis Zuid Afrika, Namibie en/of Botswana met een gewone auto. Kruger 10 dagen, St. Lucia en ook nog Kaapstad. En het is niet de eerste keer naar Zuid Afrika/Namibie en landschap is minder belangrijk dan wildlife. Omdat Kruger belangrijkste is staat ie onder kruger.

Mijn mening: als je al zeker weet 10 dagen in Kruger en ook nog tijd in St. Lucia door te willen brengen… dat biedt wat mij betreft alles al en is zo affordable vergeleken met Botswana (choberivier/okavango/) en Namibie.
Mijn advies zou zijn om die combi dan een andere keer te doen: Kaapstad naar (evt. via augrabies/Kgalagadi) naar Namibie en via Caprivi naar Botswana en eindigen in JHB. Heb je ook zo’n 6 weken voor nodig op eigen houtje. Er zijn reisreporters die deze trip ongeveer wel gedaan hebben.

In plaats van Botswana zou je misschien eens kunnen kijken naar:
Week 1: De provincie Limpopo met o.a. het Mapungubwe National Park. http://www.sanparks.org/parks/mapungubwe/ Alle NP zijn nu via deze website te boeken. (maar vaak bij aankomst nog ruimte indien het geen schoolvakantie is in ZA)

Net over de grens met Botswana ligt
http://www.botswanatourism.co.bw/destination/northern-tuli-game-reserve (de auto blijft evt. in Zuid Afrika, je gaat met een kabelbaantje over de rivier naar Botswana. En anders ligt het niet ver over de grens. Vrienden hebben geweldige safaris beleefd vanuit: http://www.tulilodge.com
Week 2 en 3: Je kunt vanuit Limpopo bv. bij Pafuri het Krugerpark in. http://www.sanparks.org/parks/kruger/ en bv. om de 2 a 3 dagen ‘verkassen’. Vanuit steeds een ander camp met de eigen auto op safari. Zo zak je af naar het zuiden van Kruger. Het voordeel van een prive concessie is dat je met safari jeep + ranger op safari gaat (of zelfs wandelen) en van de wegen af mag binnen de concessie. Ander prijskaartje. Logeren buiten Kruger in een B&B kan natuurlijk ook. Bv. vanuit Hazyview, Sabie of Phalaborwa. Er zijn heel betaalbare opties niet al te ver van de gates.Hou wel Week vd Nat. parken in de gaten. Zuid afrikaners hebben dan vrij toegang tot de parken. Dit jaar viel dat 1e week van sept.
Week 3 Via Swaziland (auto kan zonder al te veel formaliteiten mee de grens over. Wel van te voren doorgeven) Hlane National Park. Maar voor Swaziland kun je rustig paar dagen voor uittrekken.
Week 4/5 Ten zuiden van Swaziland: Ithala Game Reserve: geen katachtigen, maar wel veel ander wild. Dus je kan redelijk veilig uit de auto stappen. En dan evt. via Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve naar St Lucia. Ik vermoed dat je dan toch wel voldoende wildlife dagen voor je reisprogramma hebt.
Drop de auto in Durban en kijk eens naar de tarieven van: http://domesticflights-southafrica.co.za/ en wat ook erg apart is: http://southafricanrailways.co.za/tourist_class_times.html maar ik zie dat trein Durban – Kaapstad op dit moment niet wordt uitgevoerd. Misschien volgend jaar weer wel?
Week 5/6 En anders afzakken via de Wild Coast naar PE. En zo verder door naar nog voor jou onbekende regio’s in de Westkaap. De Hoop Nature Reserve komt bv. in me op. Lees hiervoor mijn tips Zuid Afrika op RR.Het is in september ook goede tijd om walvissen te spotten in regio Hermanus. Met als eindpunt Kaapstad. En als je tijd nog in je planning hebt: Een uitstapje (min. 2 dagen) naar het West Coast NP. Je zit in de beste tijd om alles in bloei te zien. Dat zou mijn keuze zijn in sept.

Mocht het toch Botswana worden: Als je met gewone auto Botswana in gaat, huur hem dan in Zuid Afrika. (bv. JHB). Het prijsniveau van Botswana ligt stukken hoger dan in Zuid Afrika of Namibie. Zeker in de maand september. Met de gewone auto kun je in Botswana eigenlijk nergens in de parken zelf komen. Behalve Chobe, daar kun je met een boot, maar is tijdgebonden. Dus als je bijzonder wildexperience wilt ervaren ben je mijns inziens gebonden aan fly in safari's. Ik heb dat georganiseerd via http://www.footsteps-in-africa.com op advies van www.jumbotours.co.za En je anders ter plekke goed laten informeren over de omstandigheden van de wegen in de parken. Het komt regelmatig voor dat men vast komt te zitten, ook in het droge seizoen. Als ik me goed herinner van onze ontmoeting is dat ook jullie het budget zo lang mogelijk willen spreiden. Botswana slokt budget heel snel op. Landschappelijk is Botswana met de gewone auto soms zelfs saai te noemen. Namibie biedt wat landschap betreft veel meer, maar daar ben je al geweest. Ik ben er slechts 1x geweest en ken eigenlijk alleen Etosha als prima safaribestemming. Check daarover dus ook bij andere reporters.

Foto's

a798b.jpg
a798b.jpg
Jan10e
ad667.jpg
ad667.jpg
Jan10e
bfafd.jpg
bfafd.jpg
Jan10e